Gear, gadgets en lifestyle

Review: Genadeloos

In de week van 22 tot en met 28 juni is de volgende Nationale Helweek. Het nieuwe boek Genadeloos van Erik Bertrand Larssen is de ultieme voorbereiding. En dat is echt… genadeloos… Nieuwsgierig? Ik schreef deze review. Durf jij een Helweek aan?

[heading size=4 style=underline]Genadeloos[/heading]Weet je nog dat ik een paar maanden geleden deelnam aan Helweek? Mental coach Erik Bertrand Larssen schreef nog een ander mental zelfcoaching boek: Genadeloos. En dat is echt… genadeloos… We hebben allemaal onze dromen, maar vaak weten we niet hoe we ze na moeten jagen. Onze eigen gedachten houden ons vaak tegen, terwijl onze mogelijkheden grenzeloos zijn. Genadeloos geeft je op een inzichtelijk, duidelijke en logische manier inzicht in je eigen handelen en denken en geeft je de mogelijkheden jezelf te veranderen in de beste versie van jezelf.
De afgelopen weken verdiepte ik me in het boek Genadeloos. Dat was zo boeiend dat ik het twee keer heb gelezen om op deze manier zoveel mogelijk kennis op te nemen en de oefeningen op mezelf uit te voeren. De eerste keer heb ik het boek ademloos uitgelezen, maar hier en daar worden er nogal wat opdrachten geformuleerd, waar je aan voorbij gaat als je in een leesflow zit. Daarom las ik het boek nog een keer om die opdrachten ook daadwerkelijk uit te voeren. Het doel: een betere versie worden van mezelf, met inzichten en een verbetering van je prestaties (op ieder vlak, van sport tot werk en alles er tussenin), je potentieel benutten en gaan voor je dromen.

[heading size=4 style=underline]Eyeopener[/heading]Het boek is een ware eyeopener. Herken jij je in de situatie dat je eigenlijk vast zit in een sleur, meer wilt dan je denkt dat je kunt, dat je niet weet wat je verder wilt in het leven of juist het liefst achter je dromen aan wilt gaan maar de enige die je tegen houdt is… jezelf? It’s all in the mind.

‘Je kunt meer dan je denkt. Je kunt het als je het wilt. Je hoeft alleen eerst maar te weten wát je wilt.’
Erik Bertrand Larssen

We zijn tot zoveel meer in staat dan we zelf denken, bewust van zijn. Erik laat me inzien dat we onze gedachten zelf sturen. Nu zijn onze gedachten vaak doordrongen van het negatieve: ik kan dat niet, zie je wel. Die marathon lijkt wel ’20 bridges too far’. Een 5 kilometer? Ik? Nooit… Het lukt me niet om af te vallen. Ik zit in een sleur, vind mijn werk niet meer leuk, maar wat moet ik anders? Meer plezier willen hebben in je leven. Meer uit je leven, uit je werk halen dan je nu doet. We zijn daarmee vaak gericht op negatieve gedachten. Erik laat me inzien dat juist door je te richten op het positieve, op je eigen waarden, je korte en lange termijn doelen, zo nu en dan de innerlijke dialoog met jezelf te voeren je je bewust wordt van waar je staat. Met verschillende methodes, zoals visualiseren, je een rol aan te nemen, je modus voor ogen te houden en genadeloos te zijn, krijg je tools mee die je helpen je op jouw verbeterpunten sterker en beter te maken. Zeker voor sporters, carrièretijgers of wie een verandering in zijn leven wil ongelooflijk interessant! Ik ben nog niet klaar met dit boek. Het uitwerken van de opdrachtjes uit dit boek zullen voor mij aan de basis liggen van mijn volgende Helweekm die al heel snel voor de deur staat. Ik ben genadeloos!

[heading size=4 style=underline]Tweeluik[/heading]Helweek en Genadeloos sluiten naadloos op elkaar aan, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden. Daarbij vormt Genadeloos je inzicht in wat mental training eigenlijk is en wat het voor je kan betekenen, terwijl Helweek je concreet helpt die kennis in de praktijk te brengen. Met de kennis uit deze boeken ben je dan in staat om jouw Helweek van zeven dagen vorm te geven naar jouw doelen, behoeften en het bereiken van jouw perfecte ik.
RunAndreaRun Helweek Genadeloos

[heading size=4 style=underline]Helweek[/heading]Van 22 tot en met 28 juni 2015 wordt de tweede editie van de Nationale Helweek gehouden. Inderdaad, in de week waarin we het langst daglicht hebben. Vier de zomer! Iedereen kan daar aan mee doen. Het enige wat je nodig hebt is het boek Helweek, eventueel ook Genadeloos voor als je nog meer uit mental training wilt halen en jezelf. Je leven van alle dag gaat gewoon door, alleen beleef je alles intenser, ben je je meer bewust van wat je doet, de keuzes die je maakt, werk je je eindeloze to do list af, kom je jezelf tegen, etc. Begin tijdig met de voorbereidingen, die kosten namelijk flink wat tijd. Hoe beter jij jouw Helweek voorbereid, hoe meer je er voor jezelf uit haalt!
Alles over mijn eerste Helweek kun je hier teruglezen. Met de kennis uit Genadeloos ga ik mijn volgende Helweek voorbereiden. Doe je mee?

Boeken bestellen?
Helweek
Genadeloos

Foto’s: Helweek.nl

3 reacties

  • chantal

    Ik heb pas mijn eerste helweek gedaan, okay in mijn eigen variant dan. Met een kind van 2 jaar toch 2x om 5 uur mijn bed uitgegaan, maar de hele week vond ik niet zo verantwoord. Iets met constant alert zijn en de focus de hele dag vasthouden haha. Maar ik ga genadeloos zeker toevoegen aan mijn leeslijst en ben zeer benieuwd naar jouw 2e helweek

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!