Gear, gadgets en lifestyle

Review: Go2 Sportvoeding BIO

Eindelijk loop ik weer langere afstanden en daar ben ik zo blij om. Het zwerven door de bossen, urenlang van huis zijn, alleen ikke of juist met mudbuddies, dat had ik zo gemist! Maar lange afstanden gaan altijd gepaard met een energievraagstuk. Zonder de juiste sportvoeding is mijn motortje op den duur leeg.

[heading size=4 style=underline]GO2 Sportvoeding[/heading]Maar wat neem je dan? Er zijn tig verschillende merken op de markt en het is heel persoonlijk van wat jij lekker vindt en wat je maag- en darmstelsel kan verdragen. Vooral gelletjes kunnen wel eens verkeerd vallen. Nu heb ik een vrij sterk verteringsstelsel en kan ik veel verdragen, maar toch was ik op zoek naar producten waar zo min mogelijk chemische toevoegingen in zaten en die wat minder zwaar op de maag zouden liggen. Ik kreeg de mogelijkheid om de biologische lijn van GO2 Sportvoeding te testen en was voor dat ik ook maar iets geprobeerd had al enthousiast.

[heading size=4 style=underline]Biologisch[/heading]GO2 Sportvoeding heeft diverse lijnen in hun sportvoeding. Niet alleen biologisch, maar ook de reguliere lijn en een serie aan glutenvrije producten. Alle producten kenmerken zich door een samenstelling die 100% natuurlijk is, waarbij de smaak ook niet is vergeten. De biologische lijn bestaat dus uit 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Dit past heel mooi in de ontwikkelingen van de laatste tijd waarin mensen steeds meer bewust worden van waar voeding vandaan komt en de toenemende vraag naar natuurlijke en eerlijke producten. Maar ok, de test. Ik had de volgende producten om te testen:
GO2 BIO Energy Amandel Cake
GO2 BIO Energy Bar
GO2 BIO Energy Sportdrank
GO2 BIO Energy Gel
RunAndreaRun GO2 Sportvoeding
[heading size=4 style=underline]
Vóór het sporten[/heading]De energy cake is een nieuw product en geschikt voor vóór het sporten. Het is heel makkelijk te bereiden. De poeder mix je met water en doe je in een bakvorm en zet je vervolgens in de over. Ik maakte er muffins van en kon zo kleine porties per keer maken. Vers zijn ze het lekkerst, dan heeft zich een krokant laagje op de muffin gevormd. De cakejes zijn voedzaam en behoorlijk machtig, maar een makkelijke manier om extra koolhydraten binnen te krijgen in je taperperiode en de dag van de wedstrijd. De smaak is verrassend. Een frisse amandelsmaak, zonder dat deze te overheersend is.
RunAndreaRun GO2 Sportvoeding
[heading size=4 style=underline]Tijdens het sporten
[/heading]De andere producten zijn geschikt voor tijdens het sporten en testte ik gedurende trainingen.
De sportdank is makkelijk te bereiden. Het sachet van 40 gram bevat 93 gram aan koolhydraten. Je kunt dus zelf kiezen of je er een hypertone of isotone sportdrank van maakt, door de hoeveelheid water hierop aan te passen. Met 750 ml maak je hem hypertoon (8-12 gram koolhydraten op 100ml) en met 1,25 isotoon (4-8 gram koolhydraten per 100ml). Dit is niet helemaal volgens het voorschrift op de verpakking (sachet van 40 gram op 500ml) maar dan heb je een drank met bijna 19 gram koolhydraten per 100ml. Voor een optimale opname zou ik een isotone samenstelling adviseren. Omdat ik dan meer water gebruik dan voorgeschreven, is de smaak wat vlak. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet erg. Mierzoete drankjes tijdens het sporten vind ik niet lekker.
De gelletjes gebruik ik als extra toevoeging bij zwaardere inspanningen en langere duurlopen, waarbij alleen spordrank niet voldoende is. Het gelletje is voorzien van een draaidopje en makkelijk te openen, ook met natte zweet handen. Enig nadeel is dat ze wat groot zijn en dus ietsje meer ruimte in beslag nemen. Maar de smaak maakt voor mij meer dan goed! Bananen! Het gelletje bestaat namelijk uit natuurlijke bananenpuree en laat ik nu gek zijn op banaan. Hou je niet van banaan? Check dan de andere smaken (niet biologische) gelletjes. Hopelijk komt GO2 Sportvoeding ook nog met andere smaken in de biologische variant.
Behoefte aan iets meer inhoud in de maag in een wat vastere vorm? Dan neem je de reepjes. Verrassend lekker met rozijnen, cranberry en appel. Persoonlijk vind ik die zelf tijdens het sporten wat lastiger in te nemen, dus ik moet er even voor wandelen. De reepjes liggen totaal niet zwaar op de maag en ik ren daarna vrolijk weer door.

[heading size=4 style=underline]Conclusie[/heading]Een voordeel van deze sportvoedingsproducten vind ik de samenstelling die 100% natuurlijk en biologisch is. Ik merk dat, ondanks mijn sterke maag, deze producten makkelijker opneembaar zijn. Ook na een langdurige inspanning van enkele uren, waarbij ik volledig ben aangewezen op sportvoeding, heb ik na de inspanning geen last van buikpijn en andere spijsverteringsklachten. Bovendien zijn deze producten erg smakelijk, ook niet onbelangrijk en een groot winstpunt ten opzichte van heel veel andere sportvoeding.
Naast deze producten heb ik tijdens de inspanning geen andere voedingsproducten nodig gehad om mijn trainingen te kunnen volbrengen. De man met de hamer ben ik niet tegen gekomen. Voedzame producten dus, die mijn lichaam voorzien van de voedingsstoffen die het tijdens het sporten nodig heeft.

Geïnteresseerd? Check dan de website. Met de kortingscode GO2EVENT krijg je 10% korting op je bestelling.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door GO2 Sportvoeding.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!