Gear, gadgets en lifestyle

Review: GoMotion Reactor lightvest

Wie me op instagram of twitter volgt heeft al wat foto’s voorbij zien komen van een lichtje schijnend in de duisternis. Die felle lichtbundel maakte niet alleen dat er iets zichtbaar was op de foto. Het zorgde er vooral voor dat ik zichtbaar was tijdens mijn avondtrainingen en in het donker mijn weg kon vinden.

[heading size=4 style=underline]GoMotion Reactor lightvest[/heading]Aangezien ik in een bosrijke omgeving woon en langs de wegen niet overal verlichting aanwezig is, is het dragen van een lichtbron noodzakelijk als ik ’s avonds in het donker wil trainen. Daar zijn verschillende dingen voor te verzinnen, zoals hoofdlampjes of een lightvest. Toen Skiwear4all mij vroeg het Reactor lightvest van GoMotion te testen, wilde ik dat maar wat graag doen. Een paar weken later kan ik maar één conclusie trekken: must have!
Het vest zelf is op het eerste gezicht wat robuust, maar dat heeft er mede mee te maken dat het vest ook ruimte biedt om wat kleine dingen mee te nemen, zoals een jasje, telefoon, of drinken. Ondanks de grootte is het vest opvallend licht met maar 400 gram. Het vest is voorzien van reflecterende strepen en het mesh materiaal zorgt ervoor dat je warmte van onder het vest afgevoerd kan worden. Op de rug bevindt zich in een vakje het energiereservoir met een knipperend rood ledlampje en op de borstband bevindt zich een lichtbron. Het energiekabeltje voor de lamp loopt via de schouderband van het energiereservoir naar het lampje. Deze lichtbron is gepatenteerd door GoMotion en ook als hoofdlamp of lamp om de middel te verkrijgen.
In een donkere omgeving is het vest prima te testen. De aspecten waarop ik heb gelet zijn comfort, bediening, zichtbaarheid en verlichten.
RAR_nacht (7 of 11)
[heading size=4 style=underline]Comfort[/heading]
Ik ben gewend om met iets op mijn rug te lopen. Is het niet mijn bidonhouder, dan wel een camelbak. Dit lightvest is alleen lichter en is middels het instellen van de gespen van de schouderbanden en borstband strak om je lijf te dragen. Het schudt niet, het schuurt niet en na de eerste testloop bedacht ik me thuis: heee… ik heb niet eens gevoeld dat ik het lightvest droeg. Ik denk dat dat wel genoeg zegt over het comfort. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat bij het aan- en uitdoen van het vest je jezelf even tussen de schouderbanden en het energiekabeltje moet doorwurmen.

[heading size=4 style=underline]Bediening[/heading]Het ledlampje op de borstband heeft drie verschillende lichtsterktes (tot 100 lumen)  en de lichtbundel kan aangepast worden van smal naar breed. Met een smalle, sterke straal kun je tot 100m voor je verlichten. De bediening van het licht is op het lampje op de borstband bevestigd. Je kan dus zonder te stoppen de lichtsterkte of -bundel wijzigen door de knopjes van het lampje te gebruiken. Met handschoenen aan is het alleen even een beetje prutsen en als je de lichtsterkte wilt wijzigen of je lampje op knipperstand wilt zetten, doe je dat beter niet terwijl je in het gezicht van je loopmaatje schijnt (sorry guys…).
RAR_nacht (2 of 11)

[heading size=4 style=underline]Zichtbaarheid[/heading]Door de reflecterende strepen aan de voor- en achterzijde zorgt invallend licht er voor dat je oplicht. Het lampje aan de achterzijde knippert rood en draagt er aan bij dat achteropkomend verkeer je sneller ziet. Door de lichtbundel aan de voorzijde ben je niet te missen. Pas wel op dat je met de straal het tegemoetkomende verkeer (of je loopmaatjes) niet verblind. Ik vind het zelf wel fijn om de lichtbundel redelijk ver naar beneden te richten, zodat een deel van mijn reflecterende jas en schoenen constant licht vangen en reflecteren.

[heading size=4 style=underline]Verlichten[/heading]De meeste lightvests zijn er op gericht om je zichtbaarheid te vergroten, maar als er geen lantaarnpalen langs de weg staan is het ook wel fijn om zelf wat te kunnen zien. Een hoofdlampje heeft als nadeel dat dit best zwaar is op je hoofd en over het algemeen niet bepaald comfortabel zit. Doordat de lamp bij de Reactor lightvest op de borst bevestigd is, heb je hier dus geen last van. De sterkte van het licht en de breedte van de lichtbundel zijn op verschillende standen in te stellen en kun je afstemmen op jouw lichtbehoefte. Op een weg met enige verlichting hoef ik geen sterke lichtstraal te gebruiken, maar in het bos is het fijn om te kunnen zien waar je je voeten zet.
De lightvest werkt op 3 AA batterijen. Naar gelang het gebruik gaan de batterijen langer of korter mee. Op de hoogste stand brandt het lampje 8 uur, op de middelste stand 18 en op de lichtste stand 54 uur. De lichtstraal heeft een bereik van 10m (wijde lichtbundel en lichte stand) tot 100m (smalle lichtbundel en hoogste stand).
RAR_nacht (1 of 11)

Kortom, dit lightvest maakt dat donkere weersomstandigheden geen spelbreker hoeven te zijn voor je trainingen!
Het Reactor lightvest en de andere producten van GoMotion zijn te verkrijgen via Skiwear4all.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!