Gear, gadgets en lifestyle

Review: Inov-8 BareGrip 200

Ik krijg veel vragen over schoenen die je tijdens obstacleruns kunt dragen. Vriendlief schafte onlangs de Inov-8 Baregrip 200 aan. Of hij alsjebliiiiieeeft een review wilde schrijven over deze bijzondere schoen (want, tja… ik pas ze niet…). Tuurlijk! Bij deze.

[heading size=4 style=underline]De schoen[/heading]De Inov-8 BareGrip 200, een extreme schoen voor extreme omstandigheden. Populair onder de mud- en obstaclelopers vanwege zijn gewicht en grip. De reden voor mij om ze aan te schaffen en stevig aan de noppen eeuh tand te voelen. De BareGrip 200 is licht, heeft een drop van 0mm en ziet er agressief uit. Met een gewicht van 200 gram is het een wereld van verschil vergeleken met mijn Asics Gel-Fuji Trabuco, waar ik de laatste obstaclerun mee liep. Wat direct opvalt is de zool. Dikke noppen eronder maar toch flexibel. Onder de bal van de voet zit een groef (Meta Flex) die ervoor zorgt dat de zool nog gemakkelijker met je voet meebuigt tijdens het lopen. De bovenwerk is gemaakt van mesh en het vetersysteem is verstevigd en de tenen zijn extra beschermd. Waterdicht zijn ze dus niet, maar tijdens obstacelruns is het noodzakelijk dat het water uit de schoenen kan lopen, anders heb je dat allemaal als gewicht mee te sjouwen.

Inov8_Baregrip200_RunAndreaRun-2 
[heading size=4 style=underline]Let’s run![/heading]
Omdat lopen op de BareGrip 200 vraagt om iets andere ondergrond dan normaal heb ik ze meegenomen naar het strand van Wijk aan Zee. De BareGrip 200 zit als gegoten en even denk je “Heb ik wel schoenen aan?”. De eerste passen zijn even wennen maar je loopt al snel vanzelf op je voorvoet. Wat een grip hebben ze dan! Het is alsof je jezelf vastklauwt in de zachte ondergrond. Omdat ze geen drop hebben is het aan te raden het lopen op deze schoenen rustig op te bouwen om overbelasting te voorkomen.
Eenmaal op verharde ondergrond is de fun snel over. Hier is de BareGrip 200 duidelijk niet voor gemaakt. Het lijkt alsof je met voetbalschoenen over straat loopt. Snel omwisselen met mijn andere schoenen die ik mee had.

Inov8_Baregrip200_RunAndreaRun-1

Het strand is natuurlijk niet de echte habitat van de BareGrip 200. Er moet modder, water, obstakels zijn. Vandaar dat ik ze de aankomende Mudmasters ga dragen en dan echt kan testen hoe deze schoen is.

– Dank je wel Harm! –

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!