Gear, gadgets en lifestyle

Review: Mizuno Wave Sky 3

Alsof je op wolken loopt. Dat gevoel wil Mizuno de loper geven met de Mizuno Wave Sky 3. Een schoen uitermate geschikt voor de lange afstandsloper. Ik ging op onderzoek uit. Met deze schoenen aan de voeten.

De Mizuno Wave Sky is de opvolger van de Enigma serie. Door de toepassing van de Cloudwave-technologie kent de schoen echter te veel verschillen om door te gaan in de Enigma serie. De Wave Sky kent ongekend veel demping en voelt toch licht aan.

Type: neutraal
Gewicht: 280 gram (dames maat 39)
Drop: 12 mm
Geschikt voor: allround hardloopschoen

[heading size=4 style=underline]De feitjes[/heading]Eerst even de technische aspecten op een rijtje.
De zool van de Wave Sky 3 heeft een andere opbouw dan zijn voorganger en geeft nog meer comfort waar je als duurloper veel profijt van hebt, zeker aan het eind van een lange run. De tussenzool is gemaakt van XPOP, een nieuw materiaal met een betere demping, rebound en duurzaamheid. Het wordt gecombineerd met Mizuno Foam Wave dat je bij elke stap laat opveren. De nieuwe zool geeft zo een ultrazachte landing en veel zijwaartse stabiliteit. De combinatie van de materialen zorgt er in feite voor dat de schoen als een soort springveer fungeert: de energie van de landing wordt omgezet in voorwaartse stuwing bij de afzet.

Het Aerohug mesh aan de bovenzijde van de schoen zorgt voor een stevige en prettige pasvorm. Het wikkelt zich als een tweede huid om de wreef en laat zo min mogelijk ruimte over tussen voet en schoen. Dit zorgt voor een lichaamseigen comfort en maximale souplesse. Door het ontwerp van de hak blijft je hiel goed gefixeerd. De vorm en structuur van de buitenzool zorgt voor een goede afwikkeling en optimale grip.

[heading size=4 style=underline]Looks[/heading]Ik hou wel van kleurtjes, dus deze schoen in roze/paars (officieel brightroze/whit/aurorapin) valt bij mij in goede smaak. Hou je van minder opvallend, dan heeft Mizuno ook andere kleuren beschikbaar. Voor mannen en vrouwen zijn er drie kleuren.
Opvallend is de stevige hielkap van de schoen, die zorgt voor een goede stabiliteit en bescherming van de enkel, en er wat robuust uit ziet. Daar tegenover oogt de voorvoet van de schoen juist weer wat eleganter en luchtiger door de meshstructuur van het bovenwerk in twee kleuren. Houdt de schoen qua looks mooi in evenwicht.

[heading size=4 style=underline]Test[/heading]Tijd dus om de schoenen aan wat kilometers te onderwerpen.  De schoen valt direct op door het comfort. Aan de voeten voelen ze als pantoffeltjes. Wat voor mij een goede graadmeter is, is mijn mortons neuroom: is het voetbed nog stug en hard (oftewel de schoen is nog niet ingelopen), dan heb ik binnen een kilometer last van die zenuw. Maar dat blijft bij deze schoenen uit! Oftewel: flinke demping in de zool en een zachte binnenzool.  Voor mij erg fijn, maar daar moet je wel van houden.
De demping is meer dan ik gewend ben, maar hindert me niet. Verre van zelfs. Ik vind het heerlijk ontspannen lopen in vergelijking met mijn schoenen met minder demping. Ik merk wel dat de demping er voor zorgt dat ik iets minder gevoel met de ondergrond heb.
Het ontspannen gevoel tijdens het lopen wordt ook veroorzaakt door de reactiviteit van de schoen. De energie die vrij komt bij de landing wordt omgezet in voorwaartse stuwing bij de afzet kost ietsje minder energie. Mizuno geeft zelf aan dat de schoen je het gevoel geeft dat je zweeft. Ik denk dat het daar wel dichtbij komt. Het zachte landen, de demping, de vering, de grip, de pasvorm: deze hardloopschoen is een sterk staaltje ergonomische intelligentie, innovatie, constructie en materiaalgebruik van Mizuno. Deze combinatie levert een schoen met hoge comfort en stabiliteit Misschien een nadeel is dat de schoen vrij smal loopt. Ik heb smalle voeten, dus mijn tenen hebben alle ruimte. Maar wie bredere voeten heeft kan hier hinder ondervinden. Even doorpassen dus voordat je ze aanschaft.

De Mizuno Wave Sky 3 is verkrijgbaar bij running speciaalzaken en webshops. Consumentenadviesprijs €169,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mizuno.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!