Gear, gadgets en lifestyle

Review: New Balance Vazee 2090

Ik maakte voor het eerst kennis met de New Balance Vazee 2090 tijdens een event, waarbij ik sprinttraining kreeg van niemand minder dan Lisanne de Witte langs de singels van Utrecht. Ondertussen heb ik de schoenen uitgebreid kunnen testen. En?

[heading size=4 style=underline]New Balance Vazee 2090[/heading]New Balance heeft met de introductie van de Vazeee-serie in 2015 een reeks schoenen op de markt gemaakt, waarmee de snelheidsduivels in ons worden wakker geschud. De New Balance Vazee 2090 is de nieuwste schoen in deze lijn, waarbij de innovatieve middenzool moet zorgen voor nog meer snelheid. De middenzool bestaat uit twee delen. De N2 zool (het gele deel direct boven de zool) is licht en duurzaam en geeft extra veerkracht, terwijl de witte REVlite foamzool zorgt voor reactiviteit en een stuk lichter is dan de foamlaag in andere New Balance schoenen. Deze vormgeving en combinatie van deze twee lagen maakt de Vazee 2090 een reactieve schoen, uitermate geschikt voor snelheidstrainingen, zonder dat je inlevert op demping en stabiliteit.
New Balance Vazee
Type: neutraal
Gewicht: 225 gram (dames maat 40)
Drop: 6mm
Geschikt voor: trainingsschoen voor de snelle trainingen, maar ook wedstrijden

[heading size=4 style=underline]Looks[/heading]De looks van de New Balance Vazee 2090 mogen er zijn! De schoenen zijn er voor dames in signaal roze en voor de heren in signaal geel of zwart. Opvallend dus. Wat ook opvalt is het bijna 3D raamwerk op het bovenwerk, dat rondom de middenvoet sluit. Ook een innovatiefje van New Balance. Dit patroon volgt namelijk de dynamische bewegingen van je voet en geeft tegelijkertijd de nodige support. Het mesh op de voorvoet zorgt voor ventilatie.
New Balance Vazee
[heading size=4 style=underline]De test[/heading]Het eerste wat opvalt als ik de schoenen aan heb is dat ze stevig in de schoen zitten. Het gedeelte rondom mijn  middenvoet ‘hugt’ mijn voet stevig. Ik vind ze vanaf het eerste moment heerlijk zitten, wat mede komt doordat het bovenwerk vrijwel naadloos is. Niet alleen oogt het mooi, het is dus nog echt functioneel ook. De eerste testrun is tijdens een sprintclinic met Lisanne de Witte en vanaf Run2Day stormen we in een vlot tempo richting de singels. Wat direct opvalt is het gewicht van de schoenen, want ze wegen bijna niets. Daarbij geven ze behoorlijk wat support. Ik ren haakse bochten om zonder dat ik in de schoenen schuif. Het dynamische bovenwerk volgt de bewegingen van de voet echt goed. Tijdens de clinic doen we veel reactieve oefeningen, waarbij de schoenen het prima naar hun zin hebben. En ik ook. Hoe korter het grondcontact, hoe reactiever de schoenen worden, terwijl dat niet ten koste gaat van de demping. Ook tijdens testruns, waarbij ik langere afstanden af leg in duurlooptempo, gedragen de schoenen zich goed. De grip van de zool is vooral op asfalt erg goed. Onverhard kan ook, maar aangezien ik zelf onverhard altijd op trailrunschoenen loop, loop ik in het bos bijna op eieren. Maar goed daar zijn ze in feite ook niet voor gemaakt. Op het asfalt aangekomen voel ik dat de zolen zich aan het asfalt lijken vast te zuigen. De grip op verharde ondergrond is onwijs goed, waarmee ik ook het vertrouwen heb hard door scherpe bochten te kunnen zonder weg te glijden. Iedere stap is raak. Doordat de neuzen van de schoenen wat oplopen, rollen ze van nature al lekker af.
New Balance VazeeDe kleding op de foto’s is ook van New Balance:
In Transit Half Zip € 60,-
NB Ice Tank € 30,-
NB Ice Short Sleeve € 35,-
Printed Impact Premium Tight € 86,-
Impact 3 inch short € 40,-

De New Balance Vazee 2090 is verkrijgbaar bij jouw hardloopspeciaalzaak voor een adviesprijs van € 169,96.
New Balance Vazee 2090

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!