Gear, gadgets en lifestyle

Review: New Balance Fresh Foam Zante

Je merkt dat je lichaam moe begint te worden. Misschien een pijntje hier of daar. Je lichaam schreeuwt om rust. Maar het werk is bijna gedaan. Je zwaarste trainingsweken zitten er op, de 30-ers in de benen en je kijkt uit naar het moment dat je af kunt gaan bouwen. Afbouwen tot je op 12 april aan de start mag staan van jouw moment: de marathon van Rotterdam.

[heading size=4 style=underline]Limited Edition[/heading]Als hoofdsponsor is New Balance al enige jaren aan de grootste marathon van  Nederland, in Rotterdam, verbonden en daarbij hoort ook een limited marathon schoen. Dit jaar is het de New Balance Fresh Foam Zante. Jouw beloning voor jezelf als je straks op de Coolsingel finisht of loop je er al op en maakt deze schoen je marathonoutfit af? De hele vormgeving vormt een fantastische herinnering aan jouw prestatie, jouw avontuur, jouw marathon. Wat dacht je van de Erasmusbrug die op de binnenzool staat, de naam ‘Rotterdam’ op de veters en het logo? Maar het mooiste…? De schoenzolen… Op de ene ‘marathon’ en op de andere ‘Rotterdam’. Een mooie reden om iedereen er uit te lopen en ze je schoenzolen te laten zien toch? Want deze schoenen zijn gemaakt voor snelheid. New Balance zet met deze opvallende schoen (knalgroen voor de heren en knalroze voor de dames) een lifestyle statement neer.
RunAndreaRun New Balance
[heading size=4 style=underline]Fresh Foam Zante[/heading]New Balance introduceerde vorig jaar Fresh Foam in een aantal van haar loopschoenen. In 2015 is Fresh Foam in meerdere types doorgevoerd. Middels het ‘data driven design’ wordt de tussenzool ontworpen, waarbij op bepaalde plaatsen meer demping en stabiliteit wordt geplaatst middels een computermodel. De Zante is een snelle schoen, die gebaseerd is op de analyses van snelle lopers. Daarnaast kenmerkt de schoen zich door de soepele heel-to-toe afrolling van de voet, waarbij de reactiviteit niet verloren gaat. Niet voor niets is de slogan voor deze schoen “Run fast, run Rotterdam”. De Fresh Foam is een neutrale schoen en heeft een iets grotere drop (6mm) dan andere modellen van New Balance. Het naadloze bovenwerk en de gebruikte materialen zorgen voor een lichtgewicht schoen, waarmee je je need for speed kunt temmen. Competitor Magazine riep de Fresh Foam Zante al uit tot ‘road shoe of the year 2015’.
RunAndreaRun New Balance
[heading size=4 style=underline]De test[/heading]Testen dus. Doet de New Balance Fresh Foam Zante wat ie beloofd? Daarvoor testte ik de schoen op verschillende ondergronden. Van onverharde paden, gras, de atletiekbaan en uiteraard de weg. Hierover kan ik kort zijn. De reactiviteit van de schoen wordt op de atletiekbaan teniet gedaan door de demping in het tartan. Desondanks loopt de schoen ook op tartan lekker. Op gras en onverharde ondergronden houdt de schoen zich wonderbaarlijk goed. Maar de Fresh Foam Zante laat zich pas echt gelden op de weg. Juist op een harde ondergrond kan de Fresh Foam zool zijn werk doen en haal je de snelheid uit de energie die je bij de landing genereert. Het is dus niet zonder reden dat dit de marathonschoen van Rotterdam is.
De schoen sluit als een tweede huid om de voet heen en het naadloze bovenwerk zit erg comfortabel. Ik loop zo op de schoenen weg en heb het idee meteen een lange duurloop op de schoenen te kunnen maken en dat inlopen nagenoeg niet nodig is. Ondanks dat de zool reactief is, is deze ook stug genoeg om de voet voldoende steun te geven. Je kunt de schoen, zoals de meer minimalistische schoenen, niet dubbel vouwen. Het bovenwerk geeft wat minder steun, door het minimalistische gebruik van materialen. Om stevig in de schoen te passen moet je de veters dus even goed aantrekken. Het is even finetunen, maar dan fit de schoen perfect.RunAndreaRun New Balance

De New Balance Fresh Foam Zante is verkrijgbaar bij de hardloopspeciaalzaak voor een adviesprijs van € 129,95. Laat wel even middels een looptest analyseren of deze schoen bij jou past. Enne de hele kledinglijn is in dezelfde kleurstelling als de schoenen. Check even deze fotoshoot.

Foto’s: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!