Gear, gadgets en lifestyle

Review: Nike Lunarglide+ 5 Shield

De Nike Lunarglide+ 5 staat bekend als een dagelijkse trainingsschoen voor de matige overproneerder. Normaal gesproken is het bovenwerk van de Lunarglide+ 5 van ademend mesh, maar in de wintermaanden is dat fris aan de voetjes. De Lunarglie+ 5 is door Nike voorzien van een Flash Pack. Resultaat: een heerlijke trainingsschoen, waarmee je met droge, warme voeten èn zichtbaar de wintermaanden doorkomt!

[heading size=4 style=underline]Lunarglide+ 5[/heading]De Lunarglide+ 5 biedt de loper veel comfort. De lunarlon zool zorgt voor een comfortabele en zachte landing en bovendien voor een responsieve afwikkeling van de voet. Het dynamic support-system geeft de voet de ondersteuning en stabiliteit tijdens de landing en is daarmee voor de neutrale en licht overpronerende lopen zeer geschikt als trainingsschoen.

[heading size=4 style=underline]Flash Pack[/heading]Maar anders dan bij de reguliere Lunargrlide+ 5 is het bovenwerk. Normaal is die van een enkele laag Flywire-mesh, maar de Shield heeft 3-laags mesh en een warme voering. Dit beïnvloed de ademendheid niet, maar wel de warmteregulering. Daarnaast is het bovenwerk waterafstotend, dus nat weer is geen smoes meer om niet te gaan lopen, want je voetjes blijven lekker warm en droog.
Nike shield 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Hit the road![/heading]
Nieuwe schoenen wil ik het liefst zo lang mogelijk schoon en mooi houden, maar daar zijn deze schoenen eigenlijk niet voor gemaakt. Je hebt er het meeste profijt van in natte, koude en donkere omstandigheden. Bij voorkeur loop ik met deze schoenen op de weg. Tijdens lange duurlopen is het een fantastische schoen. Erg comfortabel, goede stabiliteit en ondersteuning. De grip is goed, ook met nat weer, maar met opgevroren wegdelen liep ik niet meer ontspannen. Ook in het bos is de grip beperkt. Voor op de baan vind ik de schoenen wat minder geschikt. Nu heb ik op een natte of opgevroren baan gelopen met de Lunarglides en dan is de grip echt minimaal. Je hoort tijdens je afzet dat je glijdt. Qua demping is het prima te doen, maar deze schoen is wat zwaarder dan de baanschoenen die ik gewend ben. De lunarglides zijn voor mij daarom ook mijn maatjes tijdens de duurlopen op de weg. En dat is eigenlijk ook waar ze horen. De Flash Pack is er niet voor niets!
Nike shield 2 Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!