Gear, gadgets en lifestyle

Review: soft hydra cup en flask

Trailrunning staat synoniem voor vrijheid, één zijn met de natuur en jezelf, bewustwording en respect voor de natuur. De off road paden voeren je naar de mooiste plekken. Beleving staat voorop en tijd is ondergeschikt. Niet zo vreemd dat trailrunning steeds populairder wordt.

[heading size=4 style=underline]Green running[/heading]Maar net als bij andere loopevenementen moeten al die lopers tijdens georganiseerde trailruns ook verzorgd worden. Bij wegwedstrijden zie ik vaak dat de plastic bekertjes tot 100-en meters na het verzorgingspunt op straat rondslingeren. Nu zijn ze op straat nog vrij makkelijk op te ruimen, maar als we diezelfde bekertjes in de natuur gooien is de kans groot dat er bekertjes over het hoofd gezien worden en achterblijven. Plastic wordt niet afgebroken, maar versnipperd in kleinere deeltjes met milieuvervuiling en directe bedreiging voor flora en fauna tot gevolg. Ook de bekertjes die wel in de kliko verdwijnen werken niet mee aan een beter milieu. In juni zond de VARA een paar indrukwekkende documentaires uit over plastic, die mij een heel stuk bewuster hebben gemaakt van de gevolgen van plastic op onze leefomgeving. Als ik kan helpen om plastic afval te verminderen, ook al is het maar een druppel op de gloeiende plaat, dan werk ik daar aan mee.

MINIMIZE THE ECOLOGICAL FOOTPRINT

[heading size=4 style=underline]Ndure[/heading]Trailrunning en plastic. Het gaat dus eigenlijk niet goed samen. Tenzij je er verstandig mee om gaat. Ndure heeft een serie producten ontwikkeld die duurzaam zijn. Lichtgewicht, herbruikbaar en makkelijk op te bergen zijn de hydra cups en flasks. Drink ‘zakjes’ en flesjes. Handig in gebruik en beter voor het milieu. Ik testte een hydra cup en flask tijdens de Asics Xtrails Series.
Ndure 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Hydra flask[/heading]
In de 300ml flask had ik een mixje van water en wat zouten en mineralen. Het handige van dit flesje is dat het niet klotst. Je kunt het overtollige lucht uit het flesje zuigen. Zodra je er uit gedronken hebt, komt er ook geen lucht in. De flask is heel flexibel en je propt het dus makkelijk terug in je tasje of broekzak. Hij is verkrijgbaar in verschillende formaten, waarbij de kleinere varianten wat makkelijker vasthouden.
Ndure
[heading size=4 style=underline]Hydra cup[/heading]
De hydra cup kregen we van de organisatie ook vooraf uitgedeeld. Als je bij de bevoorrading wilde drinken, deed je dat met deze cup. Bekertjes werden niet verstrekt. Je was dus zelf verantwoordelijk voor je bekertje. In de cup gaat 170 ml vocht en dan heb je wel beide handen (of een handigheidje die ik nog niet onder de knie heb) nodig om er uit te drinken, zonder dat je knoeit. Je spoelt hem zo weer schoon, bergt hem op en je kunt weer verder. Met het lusje aan de cup, kun je hem ook makkelijk met een clipje aan je rugzak bevestigen.
Ndure 3 Collage
[heading size=4 style=underline]Voors en tegens[/heading]
De producten van Ndure zijn gemaakt van een duurzaam plastic (TPU) en zijn vrij van BPA, PVC en ftalaten. Ze wegen niets en zijn herbruikbaar. Zo draag je een steentje bij aan het behoud van de natuur, want door het gebruik van de hydra cups kan het gebruik van papieren en plastic bekertjes terug gedrongen worden. Tijdens veel trails worden zelfs geen bekertjes verstrekt en ben je aangewezen op je hydracup. Daar schuilt ook meteen een nadeel want lang niet alle loopevenementen zullen cups gaan verstrekken in plaats van bekertjes. En als je voor jezelf een stuk gaat lopen moet je wel weten dat je langs drinkpunten komt om je hydracup te gebruiken. Dan is de flask aan te raden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!