Gear, gadgets en lifestyle

Review: Sub-Sports Elite compressiewear

Sporters zoeken allerlei manieren om de prestaties te bevorderen. Naast compressiekousen zie je tegenwoordig ook compressiekleding op de markt komen. Ik testte van Sub-sports een set uit de Elite range, bestaande uit een tight, shirtje en losse mouwtjes. Enne… als je geïnteresseerd bent heb ik een leuke kortingactie voor je!

[heading size=4 style=underline]Sub-Sports[/heading]Sub-Spors heeft zijn roots in Yorkshire, Groot-Brittannië. Net als Nederland een land met uitersten als het om het weer gaat en daarom bij uitstek geschikt om sportkleding in alle ranges te ontwikkelen. Coldgear, heatgear, allseason en compressiekleding. Maar ik richt me op de compressiekleding.

[heading size=4 style=underline]Elite range compressie[/heading]Ik koos voor de lange tight, shirt met korte mouw en de arm sleeves. Makkelijk om te combineren en geschikt voor verschillende omstandigheden. Kenmerkend voor de RX range is dat alle producten extra steun geven aan de spieren en de bloedsomloop bevorderen. Het materiaal voert snel vocht af, zodat je koel blijft als het warm is. De naden zijn plat en daardoor nagenoeg geen kans op irritatie, plus het voelt aan als een tweede huidje.
11049557_736318026486989_7841926624852169963_n
[heading size=4 style=underline]De test[/heading]
Ik testte de complete set tijdens meerdere sporten: Crossfit, survival, hardlopen en obstacle racing. Het is even pellen om de tight aan te krijgen en ook de compressie van het shirt levert een hilarische situatie op. Maar eenmaal aan, zit het als gegoten. Het shirtje heeft in de boord een siliconenrandje, zodat het niet omhoog kruipt. Handig, want de vrouwelijke vormen zorgen er nu eenmaal voor dat een strak shirt normaal gesproken naar de plek kruipt met de minste weerstand: de taille dus. Daar heb je met dit shirt dus geen last van.11113957_737912642994194_2470363004204937071_n

Vooral tijdens Crossfit en obstacle racing heb ik heel veel plezier van deze set. De compressie zou er voor moeten zorgen dat de spieren extra ondersteunt worden en nu is dat moeilijk te meten, maar ik voel me lekker met deze compressiekleding aan. Ook al zitten de tight en het shirt strakker dan andere sportkleding, het hindert je niet in je bewegingen. Tijdens de obstacle runs heb ik niets dan plezier van de set gehad. Het materiaal voelde voor de start een beetje fris aan, doordat het de wind niet tegen houdt. Maar tijdens de race bleef mijn lichaam prima op temperatuur. Normaal zou ik met een temperatuur van boven de 10 graden met een korte broek en een shirtje lopen, nu liep ik met een lange tight, shirtje en de mouwtjes. Ik heb het geen seconde te warm gehad. Tijdens een obstacle run heb je meteen nog een voordeel van een beetje extra bescherming tegen schaven.
11159945_737422673043191_6495089010287410347_n
Ik heb maar enige nadelen ondervonden en dat was ten eerste tijdens een survivalrun. De tight is te glad om een aantal hindernissen te nemen: ik glijd zo uit de paal naar beneden, hoe hard ik ook klem. Daarentegen vlieg ik over de apenhang heen.
Een ander puntje dat van mij verbeterd mag worden is het toevoegen van een koordje in de taille van de tight. Nu zakt de tight tijdens het lopen ietsje naar beneden, waardoor ik aan de tight blijf plukken. Een koordje kan er net voor zorgen dat de tight beter op zijn plek blijft.

[heading size=4 style=underline]Korting![/heading]Al met al een set waar ik heel veel plezier van heb en nog van ga hebben. Zeker als je kijkt naar de prijs, want die is helemaal zo gek nog niet! Naast de tight en shirts met korte mouw zijn er ook shorts, longsleeves en calve sleeves verkrijgbaar.

Elite range RX legging € 48,99
Elite range RX shirt korte mouw € 39,99
Elite range RX arm sleeves € 26,99

Deze en andere producten zijn te verkrijgen via www.sub-sports.nl. Eeeeeen…. met de code RUNANDREARUN10 krijg je de hele maand mei 10% korting op de gehele collectie!

Advertorial – Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Sub-Sports.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!