Gear, gadgets en lifestyle

Review: The North Face FLrace vest

Tijdens mijn lange duurlopen ga ik meestal niet zonder mijn Camelbak de deur uit. De mijne heeft één nadeel: als mijn waterzak er in zit is er vrij weinig bergruimte over. Lastig als de weersomstandigheden niet helemaal ideaal zijn en ik een jasje mee wil nemen. Daarom ging ik op zoek naar een rugzakje, waar ik zowel mijn drinken in kwijt kan en ook nog wat extra bergruimte heb. Meet The North Face FLrace vest.

[heading size=4 style=underline]Zeeën van ruimte[/heading]Ook meteen een slag groter, dus nu moet ik oppassen dat ik niet te veel bagage mee ga zeulen tijdens het lopen! Volgens mij kan ik een hele picknickset meenemen! Het volume is namelijk 8 liter. Mijn eerste vraag is dan ook of dit rugzakje wel stevig op de rug blijft zitten zonder gestuiter en gewiebel. Ik heb maar een klein bovenlijf, dus meestal zijn rugzakken al snel te groot. Middels de gespen op de zijde en de borst is de rugzak precies op maat in te stellen. Alhoewel dit een universele maat is, zit hij mij ook als gegoten. En het belangrijkste: het hotst, hopst, stuitert en irriteert niet! Aan de voorzijde zijn baleinen geplaatst, zodat de front op zijn plaats blijft en niet door beweging of wind omhoog waait of kruipt.
Enig nadeel: deze rugzak heeft geen verstevigd rugoplegsysteem. Wat je meeneemt, moet je dus wel even strategisch in het rugzakje stoppen, zodat je geen dingen in je rug voelt steken. Dat kun je al enigszins oplossen door een drinkzak erin te dragen.
NF 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Thirsty[/heading]Over drinken gesproken. Je kunt op meerdere manieren drinken meenemen. Dat kan bijvoorbeeld met een drinkzak in de rugzak te plaatsen. Er hoort een 1 liter zak in (die kun je in een steekzak schuiven), maar ook een 2 liter zak kun je er in kwijt, mits je hem in kan klemmen tussen andere spulletjes tegen het schuiven. En als dat nog niet genoeg is kun je in de houders op de borst nog 2 smalle waterflesjes kwijt. Of gelletjes. Bergruimte heb je in overvloed. In totaal zijn er 6 ruimtes afsluitbaar met rits, naast nog het grote bergvak van de rugzak en een paar steekvakken voorop. Het buitenwerk van de rugzak is waterafstotend en niet alle ruimtes zijn waterproof. Zo is het materiaal dat tegen je rug aan zit een opengewerkt materiaal. Dit werkt ademend, zodat transpiratievocht snel wordt afgevoerd, maar wat je in je rugzakje in het grote vak hebt, kan hierdoor wel vochtig worden. Dit is op te lossen door je spulletjes die niet nat mogen worden in een waterresistent bag in de rugzak te doen. Je moet dus ook op dit punt weer even strategisch je tas inruimen.

[heading size=4 style=underline]The North Face[/heading]The North Face is vooral bekend van de geavanceerde producten voor bergbeklimmers, wintersporters, duursportatleten en avonturiers. Met name de ultra- en traillopers zullen bekend zijn met dit merk.  Dit rugzakje past dus prima in deze lijn. Er is zelfs gedacht aan een bevestiging voor de loopstokken. Hoewel je het niet zou zeggen als je het robuuste rugzakje ziet, weegt hij maar 325 gram! Net zoals de ultra- en trailrunkleding dus ultralicht en geschikt voor lange tochten met hogere temperaturen.

[heading size=4 style=underline]Proppen maar[/heading]Ik heb er een handje van om iedere tas die ik heb vol te stouwen tot de laatste kubieke millimeter aan toe. Daar schuilt ook een gevaar, want ik moet het ook allemaal zelf meezeulen. De ruimte in deze rugzak is mega, maar ik vind hem het fijnst zitten met tussen de 2 en 3 kilo aan gewicht er in. Oftewel: ik prop er naast mijn water een jasje in, voeding en pleepapier en ga op weg. Ik ben verbaasd over het comfort van dit uniforme rugzakje. Meestal zoek ik me suf naar een rugzak geschikt voor kleinere maten, maar deze fit wonderwel goed. De bergruimte is zelfs voor mij meer dan voldoende. De paden op, de lanen in!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!