Gear, gadgets en lifestyle

Review: TomTom Multi-Sport Cardio

Vorig jaar zomer kwam TomTom met een nieuwe sportwatch op de markt die hardlopend Nederland toch wel even op de kop zette: de TomTom Multi-Sport Cardio. Al was het alleen al om het opvallende sexy filmpje dat vergezeld ging bij de introductie. The joy of running strapless… Want TomTom heeft het voor elkaar: een sporthorloge met een uiterst nauwkeurige GPS èn een perfecte hartslagregistratie via de pols. Dit vat eigenlijk kort het gebruiksplezier samen. Een fantastisch horloge dus. Toch nieuwsgierig naar wat de TomTom Multi-Sport Cardio nog meer te bieden heeft? Lees dan vooral verder.

[heading size=4 style=underline]Looks[/heading]Een sporthorloge mag mij niet in de weg zitten. Ik wil hem eigenlijk niet willen voelen, want dan ga ik me er aan irriteren. Het zachte siliconenbandje vormt zich naar je pols, en met de handige sluiting kun je het horloge gemakkelijk om doen, zonder dat er een lang stuk van het bandje los flappert. De hartslagsensor zit aan de bovenzijde van de pols en voel je niet zitten. De TomTom Multi-Sport Cardio laat zich heel gemakkelijk met een grote knop op het bandje bedienen. Met de knop scroll je door de menu’s die zichtbaar zijn op de grote display. Groot ja. Wat voor mij een voordeel is als ik zonder bril aan het trainen ben. De TomTom Multi-sport Cardio oogt vrij fors, maar is toch erg slank vorm gegeven. Zo past hij gemakkelijk door de mouw van je jasje. Het leuke van de TomTom Multi-Sport Cardio vind ik zijn looks. In tegenstelling tot veel sportwatches, ziet hij er ‘ondanks’ zijn simpele ontwerp, fashionable uit. Het bandje is verwisselbaar en er zijn meerdere kleurtjes verkrijgbaar, dus match hem met je kleding en schoenen! Ook handig om het bandje schoon te maken na intensief gebruik.
RunAndreaRun TomTom Multi-Sport Cardio
[heading size=4 style=underline]Impressive[/heading]Opladen gaat door middel van een bijgeleverd snoertje, waarmee je ook meteen ja data via TomTom MySports kunt uitlezen. Ik sta versteld van de gebruiksduur van de opgeladen batterij. Als je de watch ‘gewoon’ als horloge gebruikt, gaat hij gemakkelijk een paar weken mee. Bij gebruik met hartslagmeter en GPS is dat 8 uur en enkel met GPS 10 uur. Hier kun je dus gemakkelijk een marathon mee lopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je pr niet geregistreerd wordt!

[heading size=4 style=underline]Key features[/heading]De twee hele sterke punten van de TomTom Multi-Sport Cardio zijn de GPS en de hartslagsensor. Om bij de GPS te beginnen. TomTom maakt gebruik van de QuickGPSfix-technologie. Ik had niet anders verwacht van TomTom, maar de GPS locatie is gewoon eng snel gevonden. Zelfs in huis krijg ik connectie met de satellieten! Voor koukleumen dus een groot voordeel, want je hoeft niet eerst 5 minuten in de kou te wachten voordat je eindelijk verbinding hebt!
Ook de hartslag wordt snel gevonden. In een test met andere sportwatches met hartslagregistratie via een borstband blijkt dat de registratie van de hartslag via de pols even nauwkeurig als via de borstband. Deze strapless oplossing van TomTom is echt ideaal, want hoe vaak gebeurd het (ons vrouwen) niet dat we onder de striemen komen te zitten van een borstband die onder de sportbra schuurt?
RunAndreaRun TomTom Multi-Sport Cardio
[heading size=4 style=underline]Multi[/heading]De TomTom Multi-Sport Cardio maakt het mogelijk om verschillende soorten trainingen te registreren. Je hebt middels de knop op de polsband de keuze uit hardlopen, fietsen, zwemmen (ja, hij kan dus tegen water!), loopband of freestyle. Vervolgens kun je per training je soort training invoeren (duurloop, training op hartslagzones, interval, de duur in tijd, aantal kilometers, etc) of je gebruikt een voorgeprogrammeerde training in de software. Je kunt met een simpele druk op de kop tijdens je training van display veranderen, zodat je je hartslag, gemiddelde snelheid of gelopen tijd in beeld hebt.
Een nadeel is dat de kilometertijden niet automatisch worden geregistreerd. As je bij een duurloop dus je kilometertijden wilt weten, zul je de TomTom Multi-Sport Cardio op kilometerregistratie moeten instellen.
RunAndreaRun TomTom Multi-Sport CardioAl je trainingen worden opgeslagen en kun je via TomTom Mysport uitlezen en synchroniseren met Strava, looptijden.nl en andere platforms.Voor wie uitgebreide analyses van de training wil en een digitaal trainingsschema, is dit systeem misschien niet ideaal. Maar de basisgegevens als afstand, duur, hartslag en zones, pace, hoogteverschillen, gelopen route, pasfrequentie, verbruikte calorieën zijn na uploaden in één oogopslag uit te lezen. Zeker voor de recreatieve loper of allround sporter een ideale sportwatch. De TomTom Multi-Sport Cardio is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor een adviesprijs van € 299,- en daarmee een zeer goede optie in vergelijking met de directe concurrenten. De losse horlogebandjes kosten € 29,99.

5 reacties

  • Shirley

    Ik gebruik het horloge ook en er is een app waarmee je snel de gegevens kan uitlezen via bluetooth. Voor IOS en Android. Gewoon van TomTom zelf.

  • Nathalie

    Ik heb hem ook sinds een week of twee (gedeeltelijk betaald met rentepunten van ING trouwens, aanrader!)en ben ook erg tevreden.
    Ik vind hem overigens wel wat groot, hij gaat niet altijd makkelijk onder de mouwen van mijn shirt. Maar inmiddels weet ik dat ik eerst het horloge om moet doen, en dan pas mijn shirt aan. Van de zomer met de korte mouwen wordt dat natuurlijk makkelijker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!