Gear, gadgets en lifestyle

Review: Zoku ijsjesmaker

Summer is on!! Met deze temperaturen heb ik maar behoefte aan één ding… IJS! Heel veel ijs! Maar om me nou vol te stouwen met magnums, Italiaanse bolletjes, Sinassplits en Ben & Jerry’s…. Dan krijg je wel heel veel calorieën binnen! Daarom ben ik zo blij dat ik nu ook thuis ijsjes kan maken.

[heading size=4 style=underline]Ice ice baby[/heading]Vorig jaar maakte ik al kennis met de Zoku ijsjesmaker bij een vriendin en dat was de heerlijkste manier om even wat vocht naar binnen te werken met een eigen en gezonde creatie. Maar het kwam er maar van om er eentje aan te schaffen. Tot dit weekend! Ik ben nu de trotse bezitter van een Zoku ijsjesmaker!

[heading size=4 style=underline]Zoku icemaker[/heading]Je hebt ze in verschillende formaten. Ik heb er eentje waarbij je twee ijsjes tegelijk kunt maken (de andere zijn te groot voor mijn ieniemienie vriesruimte). Bij dit exemplaar worden worden de accessoires voor vier ijsjes geleverd (stokjes, druppelvangers en een tool om de ijsjes los te draaien). De compacte mal is gevuld met een vloeistof die kou vasthoudt. Eerst moet ie 24 uur in de vriezer voordat je hem kunt gebruiken. Maar dan kun je los!! Alle mogelijke variaties die je maar kunt bedenken kun je omvormen tot een overheerlijk ijsje.
11168522_10207224287192641_3215265614221031016_n
[heading size=4 style=underline]Gebruik[/heading]
De mal blijft lang genoeg koud om 6 ijsjes te maken, voordat ie weer ingevroren moet worden (wel eerst helemaal laten ontdooien en schoonmaken natuurlijk). Dat is het enige nadeel: als ik verschillende ijsjes wil maken, kan ik pas de volgende dag weer verder.Het werkt heel simpel. Je steekt het stokje in de mal, giet de vloeistof er in tot het vulstreepje en wacht vervolgens een minuut of 10. Draai de schroefdop op het stokje en draai deze aan, totdat ie een keertje doordraait. Dan is het ijs los. Draai de schroefdop er weer af, druk de druppelvanger op zijn plek en trek het ijsje uit de mal. Voila! Wil je de ijsjes bewaren? Doe ze dan in een plastic zakje en bewaar ze in de vriezer. Of gebruik de speciale Zoku Storage.
11541908_10207224285992611_5537008111510102554_n
[heading size=4 style=underline]Mini-receptjes[/heading]
Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een ijsje van maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een aantal producten niet zo makkelijk bevriest (zoals honing), of er juist voor zorgt dat ze moeilijker uit de Zoku te halen zijn (alleen water). Mijn uitvindingen:
– Kwark met stukjes verse zoete kers: snij 5 kersen in stukjes, verwijder de pit, meng het met een scheut kwark en giet in de Zoku.
– Dankzij een instagramfoto van Susanne: 1 hele rijpe banaan, 6 zoete aardbeien, beetje kokoswater, dit in de blender tot het een smeuïg geheel is. Maak swirls in de Zoku met honing sliertjes, giet het fruitprakje erbij, stokje erin… en heeeeerlijk!! Dit fruitpapje is genoeg voor meerdere ijsjes. Let op: honing bevriest dus niet… De swirls kun je ook achterwege halen of vervangen voor iets anders. Chocola of zo….
– Waterijsje: water met een flinke scheut roosvicee.
– Vitaminebommetje: uitgeperste citroen en sinaasappel. Wil je geen vruchtvlees? Dan eerst even door een theezeefje.
11267083_10207224286392621_2117879103324117435_n
Morgen ga ik een nieuw idee uitwerken (wat een heerlijk voordeel van deze tropische temperaturen). Zo mogelijk nog lekkerder dan deze! Als jullie heel hard EUREKA horen, is ie geslaagd!

Zin om zelf ook ijsjes te maken? Kies dan de Zoku die bij jou (en in jouw vriezer) past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!