Gear, gadgets en lifestyle

Run the virtual highway!

Niet iedereen vindt het lopen van races leuk. De lange rijen voor de dixies, de drukte, parkeerproblemen, gedrang bij de start, je hele zaterdag of zondag ontregeld en de mentale druk die een wedstrijd met zich mee kan brengen, wegen voor veel mensen niet op tegen de  medaille die je na afloop om  je nek gehangen krijgt. Maar toch… die medaille… Hét bewijs dat je je doel bereikt hebt en een prestatie geleverd hebt. Dat kan ook anders!

[heading size=4 style=underline]De virtual run[/heading]Dus waarom niet een race lopen wanneer het jou uitkomt en waar jij wil, op jouw tempo, ná die ongelooflijke regenbui, zonder pottenkijkers, startkak, reistijd en al dat andere moeilijke gedoe? Maar wel met de meest protserige medaille die je ooit om je nek hebt gehad? Welkom in de wondere wereld van de virtual runs!

[heading size=4 style=underline]Hoe werkt het?[/heading]Virtual runs zijn al enige jaren flink populair, vooral in Amerika. Je selecteert een afstand, schrijft je in, betaalt de inschrijfkosten en krijgt de bevestiging in de mail. En dan? Dan bepaal je zelf waar en wanneer je de afstand gaat lopen. Of je deelt de afstand op in blokjes om zo in meerdere trainingen op bijvoorbeeld een halve marathon uit te komen. Controle van de gelopen afstand? Die vindt zelden plaats, maar zo nu en dan kun je bijvoorbeeld via Strava je data uploaden. Inschrijving voor een virtual run kan in een bepaalde periode en op een meestal vastgestelde datum wordt de medaille verzonden. Overigens is het samen met een loopmaatje lopen van een virtual run natuurlijk ook leuk!
11896061_944364005624966_8594450164855398599_n
[heading size=4 style=underline]Dé medaille[/heading]Dan de medaille. Want eigenlijk doe je het dáár voor. Want daar kies je namelijk jouw virtual run voor uit! Je wilt namelijk wel een medaille hebben die jij leuk vind. Niet zo eentje van 956 in een dozijn, maar eentje die echt opvalt. Denk groot, denk glitter, denk over the top, denk WAAAUW! Print daarbij ook nog jouw gepersonaliseerde race bib uit en wellicht bestel je ook nog een matchend shirt bij je medaille en jij loopt je eigen race.
img_20160929_175512
[heading size=4 style=underline]Prijskaartje[/heading]Overigens zit hier wel een prijskaartje aan. Gemiddeld betaal je voor een virtual run zo’n 20-30 dollar, exclusief verzendkosten. Dat tikt dus best aan. Aan de andere kant: de opbrengsten gaan grotendeels/geheel naar een goed doel. Weliswaar een goed doel in het betreffende land, maar serieus: de bling in de medailles is in bijvoorbeeld de VS toch even iets groter dan in Nederland.

[heading size=4 style=underline]Mijn favorieten[/heading]Zelf doe ik ook regelmatig mee aan virtual runs met partner in crime Gaby. Ik ben een groot Harry Potter fan en ‘lid’ van de Hogwarts Running Club. Zes keer per jaar komt een nieuwe virtual run mét bijpassende medaille online. Mis je een race? Geen probleem! Aan het einde van het jaar gaat de Time Turner in en kun je gedurende een bepaalde periode alsnog je gemiste medailles bestellen. En vandaag heb ik mijn oog laten vallen op deze gave medaille
runofthedeadmedal-640x640Een overzicht van de leukste virtual run sites wil ik je niet onthouden:
Hogwarts Running Club
Virtual Runner UK
Will Run For Bling
Blingrunners
Virtualstrides
Virtualworld
Best Race Bling
Gone For A Run

Loop jij ook wel eens virtual runs en wat is jouw favoriete site?

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!