Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’ tattoo: Chantal

Als hardlopen je lust en je leven is, wil je niets liever dan nog meer hardlopen. Sneller en verder. Je hebt het idee nooit klaar te zijn. Chantal haar tattoo spreekt voor zich: zij is er nog lang niet klaar mee!

[heading size=4 style=underline]Chantal[/heading]Chantal is in december 2013 verslaafd geraakt aan hardlopen. Trots op dat ze het al zo’n tijd volhoudt en omdat ze zichzelf graag motiveert, besloot ze een tattoo te laten zetten.

Chantal: Mijn eerst tattoo liet ik zetten toen ik 26 was: een Allstarts ster of in ieder geval die vorm op mijn buik net onder de broekrand. Inmiddels zijn we 9 jaar verder en ben ik toch wel fanatiek met hardlopen bezig. Daarom wilde ik graag een runnin’ tattoo. Na heel veel zoeken op internet en plaatjes bekijken, besloot ik dat het een kort en simpel tekstje op mijn voet moest worden. Het is eigenlijk een stukje uit een gedicht van Robert Frost dat heet Stopping by woods on a snowy evening.

The woods are lovely, dark and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.
Dat was wel een mooi stuk maar een beetje veel tekst voor mijn smalle voet, dus werd het “Miles to go”. Heel passend bij mijn loopleven van dit moment. Samen met de tattoo artist heb ik gekeken naar een mooi lettertype en het werd het lettertype Loosie. Ik wilde niet te veel krullen en het moest in één keer leesbaar zijn.
Nu had ik gelezen dat tatoeëren op de voet heel pijnlijke plek is. Versterkt door de verhalen van mijn goede vriendin, die 5 uur heeft gezeten voor haar voettattoo, was ik toch wel een beetje zenuwachtig. Met klamme handjes en voetjes ging ik in de stoel zitten. Maar het viel reuze mee! Na 20 minuten zeer secuur werk van de tattoo artist stond ie erop, voor eeuwig en altijd. Ik ben er superblij mee, een simpel zinnetje dat de hele lading denkt, in een goed leesbaar lettertype en niet te groot.
De tattoo betekent voor mij dat ik nog heel veel kilometers hardlopend ga maken en dat ik trots ben op de kilometers die ik al gemaakt heb. Een goede motivatie elke keer als ik mijn loopschoenen aantrek. Ik ben trots dat ik het al zo lang volhoud en het steeds leuker ga vinden. Hardlopen betekent voor mij even vrij zijn. Overdag ben ik thuis bij mijn dochter en als ik ga hardlopen is dat even tijd voor mezelf. Het betekent ook grenzen verleggen en er telkens weer achter komen dat ik meer kan dan ik verwacht. Ik loop sinds december 2013. Eerst met het doel om een half uurtje te kunnen rennen en vanaf april loop ik ook wedstrijdjes. Nu nog de 5km afstand met het doel om onder de 30 min te finishen. Mijn PR staat nu op 30.02. Ik ga nu trainen voor de Zevenheuvelennacht 7km en volgend jaar wil ik me gaan richten op de 10km onder het uur. Ik loop bijna altijd op de weg, omdat ik veel in de avond loop. Maar in de bossen vind ik eigenlijk het leukste, vooral in de ochtend als de zon net opkomt.
Ik krijg op de tattoo alleen maar goede reacties eigenlijk: stoer, mooi, gaaf . En niet veel mensen wisten dat ik m ging laten zetten, alleen twee vriendinnen, waarvan er  eentje meeging, en mijn man. Op dit moment heb ik geen plannen om nog een runnin’ tattoo te nemen. Misschien als ik een halve marathon of een hele loop ooit, dat ik die afstand nog laat zetten.

Chantal 1 Collage
Heb jij je passie op je huid laten vereeuwigen en wil je jouw verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!