Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’ tattoo: Corné

Niet één, maar twee running tattoo’s prijken op het lichaam van Corné. Afgelopen dinsdag werd de nieuwste aanwinst vereeuwigd. Samen met loopmaatje Edwin bereidt hij zich momenteel voor op de marathon van Berlijn en samen hebben ze de laatste tattoo laten zetten. De heren zijn geen onbekenden voor me: de reis naar Berlijn leggen we letterlijk samen af omdat we dit onder begeleiding van Aart Stigter Running doen.

[heading size=4 style=underline]Corné[/heading]Zo’n 5 jaar geleden begon Corné met hardlopen om gewicht te verliezen. Maar het alom bekende verhaal is ook op hem van toepassing: het hardloopvirus kreeg hem in de greep en sindsdien is hardlopen zijn passie. De marathon was altijd een ongrijpbare afstand voor hem. Totdat hij via een facebookactie een startbewijs voor de marathon in Hoorn in 2013 won.

Hardlopen is voor mij een gezonde verslaving geworden, waar ik enorm veel plezier uit haal. Ik loop vaak alleen en kan zo lekker mijn hoofd leeglopen. Aan de andere kant vind ik het contact met andere lopers, bijvoorbeeld bij wedstrijden, heel erg leuk. Samen met mijn loopmaatje Edwin loop ik dit jaar de Berlijn marathon.
Hoe ongrijpbaar die afstand ook leek, met doorzettingsvermogen en plezier in het hardlopen werd de marathon bereikbaar. Het is niet mijn favoriete afstand, maar ik vind de uitdaging geweldig. Ik heb mijn grenzen moeten verleggen en ik ben er zo trots op dat ik deze mythische afstand heb gelopen! Dat wilde ik vereeuwigen op mijn been. Νενικήκαμεν! Werd geroepen door de Griekse soldaat Pheidippides die van Marathon naar Athene gerend is en waar de marathon naar vernoemd is. Νενικήκαμεν! Staat in het grieks voor “wij hebben gewonnen” en zo voelt het ook om een marathon te volbrengen. Samen met 42.195, de marathonafstand en een stempel ‘achieved’ ontwierp ik deze tatoeage. Ik heb hem laten zetten bij Garage Ink in Tilburg.
Bij deze tattoo is het niet gebleven, want ook tattoo’s zijn een beetje een verslaving. Afgelopen dinsdag liet ik met mijn loopmaatje Edwin op mijn onderarm nog een running tattoo zetten: een soort van marathon stempel. Zo combineer ik beide passies: hardlopen en tattoo’s. Daar krijg ik over het algemeen leuke reacties op van medelopers en dat leidt vaak tot een praatje.

Corne CollageHeb jij je passie op je huid laten vereeuwigen en wil je jouw verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!