Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’ tattoo: Maurice

Dat ik niet de enige was, wist ik meteen. Maar dat er toch zo veel hardlopers zijn die een tattoo hebben die iets te maken heeft met hun grote passie is toch wel verrassend! En leuk, want zo kan ik heel wat blogjes vullen. Vandaag het verhaal van de tattoo van Maurice.

[heading size=4 style=underline]Maurice[/heading]Maurice is sinds eind vorig jaar de trotse bezitter van een bijzondere tattoo.

“Eind vorig jaar heb ik een tattoo laten zetten. Daar heb ik lang over nagedacht. Ik wilde al langer een tattoo, maar wilde niet van die onherkenbare tekens op mijn lijf, die eigenlijk alleen maar als versiering dienen. Ik was op zoek naar iets waarmee ik kon laten zien waar ik voor sta. Hardlopen, zo lang het kan, is mijn grootste passie en dus bedacht ik me dat het een tattoo moest worden die iets over hardlopen zegt. Bij Devils-Road-Tattoo’s in Kerkrade liet ik mijn tattoo zetten.

Eerst had ik het idee om het logo van de marathon met mijn pr en tijd te laten zetten, maar ja, ik maak nog steeds progressie en dan is het wel lullig als je een pr zet nadat je een tattoo hebt laten zetten met een eerder gelopen pr dat dan niet meer actueel is. Dat kon hem dus alleen worden als ik nog jaren zou wachten totdat ik zeker geen pr meer loop op de marathon en dat was géén optie. Dus ben ik aan de gang gegaan met het ontwerpen van een afbeelding.

Ik heb me daarbij laten inspireren door het logo van de Adelaide marathon: het mannetje en de voet van de Griekse oudheid komen daar vandaan. Een reden trouwens om die marathon wel ooit te willen lopen. Daarnaast heb ik rode banen toegevoegd die een tweeledig karakter hebben. Op de eerste plaats zijn dat de lijnen van de atletiekbaan waar ik twee keer per week train. Daarnaast lopen ze een beetje gegolfd en dat staat voor de heuvels waarin ik wekelijks loop, nog los van het feit dat ik het geweldig vind om gevarieerd te lopen en niet alleen vlak.

De reacties zijn gemengd maar over het algemeen erg positief. In mijn loperskring zijn niet zo veel mensen met een tattoo en die keken nogal vreemd op toen ik op de training aan kwam zetten met een tattoo. Ik had het daar met hun namelijk niet over gehad. Het is tenslotte mijn eigen ding en ik wilde dan ook niet beïnvloed worden in het vormen van mijn eigen mening. De meeste mensen vinden het echter geweldig dat ik dat gewoon heb laten doen en ik hoor ook heel veel dat men de tattoo erg bijzonder vindt. Anders dan wat men gewoonlijk ziet, maar dat komt natuurlijk omdat er iets op getekend is dat echt iets zegt van mijzelf.

Ik denk er nog wel eens aan of ik nog een tattoo zou willen laten zetten maar kom telkens tot dezelfde conclusie: Ik heb wat ik wilde en ben daar erg blij mee. Zo voel ik me compleet en nog een tattoo voegt daar niets meer aan toe. Dus er komt geen tweede.”

Maurice 1 Collage
Heb jij je passie op je huid laten vereeuwigen en wil je jouw verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!