Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’ tattoo: Monique

Dat ik niet de enige ben die een passie heeft, die hardlopen heeft, mag duidelijk zijn. En ik ben ook niet de enige met een tattoo gerelateerd aan deze levensstijl. Vorige week lieten Janie en Daniel hun tattoo’s zien. Vandaag is het de beurt aan Monique.

[heading size=4 style=underline]Monique[/heading]Monique heeft 4 tattoo’s, waarvan er eentje met hardlopen te maken heeft.

Toen ik begon in 2007 met hardlopen werd er door diverse mensen gezegd: jij haalt nooit de 5 kilometer, jij heb geen loopfiguur, enzovoorts. Ik heb het tegendeel bewezen. In 2011 liep ik de marathon van Rotterdam. Ik had nooit verwacht dat ik een marathon zou kunnen lopen, laat staan dat ik hem dan ook nog eens uit zou lopen!
In juni 2011, na het lopen van mijn eerste marathon, heb ik deze tattoo laten zetten. Ik heb heel bewust gekozen voor de schoenen waar ik ook de marathon op heb gelopen. Daar heb ik een foto van genomen en ben toen opzoek gegaan naar een goede artiest. Na wat zoeken ben ik uit gekomen bij Tattoo Jan aan de Goudsesingel te Rotterdam waar Rick Engel hem voor me heeft gezet. Ik ben nog altijd heel erg blij en trots, omdat het voor mij laat zien dat wat jij wil ook echt mogelijk is.

Het idee van de tattoo is niet helemaal van mijzelf. Mijn mannetje Martin heeft in 2009 zijn eerste marathon gelopen en wilde daar ook iets meedoen in de vorm van een tattoo, maar kon niks bedenken. Ik heb eigenlijk vanaf het begin wel iets gehad met deze schoenen: dit worden ze dit zijn, deze doe ik nooit meer weg. Ik heb ze ook precies een jaar voor de marathon gekocht. Ik riep al gelijk: hier ga ik de marathon op lopen. Tijdens de trainingen bedacht ik me dat een tattoo mijn beloning zou worden als ik de marathon zou volbrengen.

De reacties die ik krijg zijn heel divers. Hardlopers reageren heel positief en de niet-hardlopers, tja die snappen het niet helemaal… Mijn tattoo heeft ook in de Runners’ World gestaan september vorig jaar, geloof ik. Daarnaast is mijn hele verhaal zelfs in enkele exemplaren afgedrukt in het boekje “Een marathon loper vertelt”.

Dit jaar loop ik de marathon van Berlijn. Helaas met een heel slechte voorbereiding. Juist daarom denk ik er aan om het beertje van Berlijn te laten tattoeren als ik hem uitloop. Ik heb dit jaar 5 dagen voor de marathon van Rotterdam mijn enkel gebroken en ben nu net weer aan het opbouwen. Geen ideaal plaatje dus, maar goed we zijn ingeschreven… Vorige week kwam ook het idee om de skate marathon erbij te doen. Haalbaar? Wie zal het zeggen… Maar mocht dat beide lukken, dan denk ik wel dat het beertje van Berlijn er komt.”

Monique Collage
Heb jij je passie op je huid laten vereeuwigen en wil je jouw verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!