Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’ tattoo

Mijn leven is onlosmakelijk verbonden met hardlopen. Ik kan niet zonder, ben verslaafd. Ik adem hardlopen en wil niets liever dan iedere dag trainen, mezelf uitputten en grenzen opzoeken. Hardlopen en alles er om heen is een levensstijl. Het zit in mijn lijf, kruipt onder mijn huid. Staat zelfs in mijn huid. Mijn tatoeage. Dat ik niet de enige ben die deze passie op het lijf laat inkten blijkt wel als ik om me heen kijk. Eindtijden, merken, schoenen, teksten, symbolen, al dan niet verborgen voor de buitenwereld of vol in zicht. Eén ding hebben deze getatoeëerde lopers gemeen: hardlopen is ons leven! En dat delen we graag! Voordat ik mijn eigen tattoo de ether in knal de tattoo’s van Janie en Daniël!

[heading size=4 style=underline]Janie[/heading]Janie heeft een jaar geleden 2 tatoeages laten zetten: 1 op de rechtervoet en 1 op de rug. Beide met een verhaal. Janie vertelt:

“De ene op mijn rug is mijn PR op de 10km tijdens de Ballonnenloop (nu Jeroen Boschloop) op 19 juni 2012 in ’s-Hertogenbosch. Het was mijn 1e 10km wedstrijd. Ik heb er lang en hard voor moeten werken om dit te bereiken. Het was een perfecte run en tranen van puur geluk stroomden over mijn wangen na het finishen. Het gemak waarmee ik deze loop had uitgelopen, alsof het vanzelf ging en het zien van de eindtijd maakte mij ontzettend trots en emotioneel. Tijdens het uitlopen daar besloot ik dat dit voor altijd bij mij moest blijven. Doordat het de Ballonnenloop was heb ik vier ballonnetjes met een sjerpje met de afstand en tijd laten tattoeren.
De tattoo op mijn voet met de tekst ‘Born To Run’ heeft een dubbele betekenis. Mijn liefde voor het hardlopen en mijn liefde voor de muziek van Bruce Springsteen. Het nummer Born To Run van Bruce Springsteen is ook echt 1 van mijn favorieten nummers.
Zo dagelijks krijg ik weinig reacties. Wel zie ik mensen soms uitgebreid er naar kijken. Familie en vrienden zijn allemaal enthousiast erover en geven aan dat ze het mooie tattoos vinden.”

Op de vraag wat ze graag nog zou willen tatoeren hoeft ze niet lang na te denken: “De afstanden van de halve marathon en de hele marathon. Het is een droom voor mij om deze afstanden te kunnen uitlopen. Als deze droom uitkomt dan zal dit ook zeker op mijn lichaam vastgelegd gaan worden. Het zit al helemaal in mijn hoofd hoe ik het dan wil hebben.”

tattoo Jnaie Collage

[heading size=4 style=underline]Daniël[/heading]Wie Daniël kent, zegt ASICS. Niet alleen trouw aan dit merk maar de betekenis is voor hem een dubbele. Daarom liet hij in april 2012 een tattoo zetten: Anima Sana In Corpero Sano.

Ik heb altijd aan sport gedaan, maar daarnaast ook altijd gerookt en had dus niet echt een sport lifestyle. In 2008 ben ik acuut gestopt met roken (pakje per dag) en heb het hardlopen weer opgepakt. Dat was een keerpunt in mijn leven. Sindsdien kennen de meeste hardlopers mij als Mr. ASICS en dat is in de loop der tijd zo gegroeid dat verschillende lopers ook voor schoenen/kleding advies regelmatig aankloppen en ikzelf ook contacten heb opgebouwd binnen ASICS. Daarnaast is de merknaam een acroniem voor ‘Anima Sana In Corpero Sano’, wat Sound Mind Sound Body betekent. Deze tattoo is nu hoe ik in het leven sta. Vrij vertaalt: gezonde geest, gezond lichaam.

De reacties op mijn tattoo zijn heel positief. Toen ik zei dat ik een tattoo ging laten zetten, gokten de meeste lopers in mijn omgeving en op social media al dat het wel iets ASICS gerelateerd zou worden. Ook blijft leuk om uit te leggen dat die merk naam eigenlijk een acroniem is, wat veel mensen niet weten. Ik had wel gedacht dat er vast wel meer mensen met een soort gelijke tattoo rond liepen, maar dat viel best tegen. Op ASICS HQ was dit de eerste die ze hadden gezien en Losse Veter vond het ook bijzonder genoeg om mij een eigen artikel te gunnen in het speciale ASICS nummer van afgelopen zomer.

Ze zeggen wel eens dat tatoeages verslavend werken en dat klopt. Heb er nu 2 en er komen er in de toekomst zeker nog wat bij. Maar die liggen nog op mijn teken tafel. Maar of dit ook hardloop gerelateerde tatoeages worden, dat denk ik niet.

Tattoo Daniel Collage

Wij zijn niet de enige lopers met een tattoo van onze passie. Wil je met jouw tattoo en verhaal in beeld? Stuur me een berichtje!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!