Gear, gadgets en lifestyle

Running like a girl

Het is bijna moederdag en heb je nog geen idee wat je je kroost wilt vragen of je moeder wilt geven? Misschien heb ik dan de gouden tip voor je. Moeders, wat denk je van een relaxte dag chillen op de bank, met een leuk boek dat je in één ruk uitleest, hilarische herkenbare beelden schetst en je nog een beetje zelfvertrouwen mee geeft ook?

[heading size=4 style=underline]Van bank tot boek[/heading]Stel je voor. Je bevindt je te veel op de bank en wilt beginnen met hardlopen, maar weet niet zo goed hoe. Met vallen en opstaan leer je steeds meer en uiteindelijk shine je op meerdere marathons. Die weg is niet zonder slag of stoot gegaan, onder andere door een fanatieke hardloop-pa die het allemaal wel beter weet en gevraagd maar vooral ongevraagd advies geeft. Dat is hoe Alexandra Heminsly kennis maakte met hardlopen, maar uiteindelijk verslaafd raakte en daar het boek Running Like a Girl over schreef.

[heading size=4 style=underline]Running like a girl[/heading]Het boek is een aanrader. Ik kan het weten, ik heb het de afgelopen weken met veel plezier gelezen. Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en zo rol je door het boek. She got me. Al bij het voorwoord werd ik haar verhaal ingezogen. Wat hardlopen met haar doet, wat het haar brengt, is zo herkenbaar! Alexandra neemt je mee in haar eerste passen hardlopen, de toiletperikelen waar ze tegen aan loopt, alle onzekerheden die je als (beginnende) hardloper tegen komt, de adviezen die je mee krijgt vanuit je omgeving (maar liever zelf alles uit wil vinden), de reacties die je vanuit je omgeving krijgt als ze niet in je geloven, het moment dat je ontdekt dat hardlopen wèl leuk is. Ze werkt toe naar haar eerste marathon, die van Londen, maar komt ongewild in aanraking met een nare blessure en… het asfalt… Gaandeweg leert ze dat hardlopen meer is dan hardlopen alleen. Dat het haar zelfvertrouwen geeft, dat ze er plezier in beleeft, dat ze zich er goed door voelt en dat ze het mist als ze even niet kan lopen. Niets nieuws voor ons, hardlopers. Dat weten wij allemaal al. Daarom is het zo leuk om te lezen over hoe een andere hardloper dit allemaal beleeft!

Running Like a Girl is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 12,99 (ebook) of € 17,50 (paperback).
9200000036222579

Foto header: Sunday Times

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!