Gear, gadgets en lifestyle

Running the globe

Is de winter nu echt bijna voorbij? Ik heb niets tegen kou en sneeuw, maar de korte dagen vind ik een verschrikking. Het te kort aan zonlicht maakt me soms chagrijnig en het gevoel broodnodig op vakantie te moeten wordt met de dag groter.

Samen met vriendlief ben ik vakantieplannen aan het maken. Voorwaarde is dat de loopschoenen mee gaan en dat de trainingen op  de plaats van bestemming gewoon doorgang kunnen vinden. En zo surfend over internet kom je toch wel de meest fantastische hardlopersvakantiemogelijkheden (leuke voor galgje) tegen!!

Mijn wishlist top 5:

[heading size=4 style=underline]5. Kaapstad, Zuid-Afrika[/heading]
Ik heb een zwak voor Zuid-Afrika, sinds ik er in 2003 voor het eerst op vakantie ging. Misschien niet voor de hand liggend om rond te gaan lopen in Kaapstad, maar ik heb er goede ervaringen mee. In 2009 heb ik een maand vrijwilligerswerk gedaan in het township Khayelitsha en natuurlijk moest er daarnaast nog getraind worden voor de marathon. Nu is het niet heel erg verstandig om alleen rond te gaan lopen dwalen ondervond ik, maar ieder weekend zijn er in, om en nabij Kaapstad voldoende mogelijkheden om in wedstrijdverband de stad te leren kennen. Zo liep ik een 15 km in het natuurreservaat rondom de kerncentrale in Koeberg, een 10km op Mouille’s Point en de University Cape Town en een halve marathon in Simon’s Town. Stuk voor stuk wedstrijden met een eigen karakter en een fantastische organisatie. Via Runners’ Guide heb ik vooraf contacten gelegd met meerdere atletiekverenigingen. Een superervaring en zeker voor herhaling vatbaar!
Gun-Run-460x262

[heading size=4 style=underline]4. Kenia; Iten en Eldoret[/heading]
Kenia staat bekend om de vele marathontalenten die over de hele wereld de wedstrijden domineren. Verschillende omstandigheden leidden er toe dat de Kenianen zo getalenteerd zijn, denk aan het leven op hoogte en de voedingssamenstelling. Eldoret en Iten vormen het centrum van de hardloopindustrie en zowel topatleten als recreanten hebben de mogelijkheid om op 1 van de vele trainingscentra een trainingsstage te volgen. Wie wil er nou niet even meeprofiteren van die ideale omstandigheden?
Athletes

[heading size=4 style=underline]3. Hardlopenisleuk[/heading]
Sinds jaar en dag gaan er lopers van mijn trainingsgroep LGAS met Hardlopenisleuk naar Lanzarote voor een heerlijke loopvakantie. Naast dagelijks 2 trainingen, theorie door Ellen Abbringh en Aart Stigter en diverse lezingen, is er de mogelijkheid deel te nemen aan de Running Challenge, die vanaf het appartementencomplex wordt georganiseerd. In 4 dagen leg je respectievelijk in wedstrijdverband 10km, 13km, 5km en een halve marathon af. Dit jaar staat de reis gepland van 21 november t/m 1 december.
cls-running-t_01

[heading size=4 style=underline]2. Marathon reizen[/heading]
Geen specifieke aanbieder voor de 2e plek, maar de wereld kent zulke mooie marathonsteden en -bestemmingen die je zowel individueel als in georganiseerd verband kan boeken! Marathons die ik zeker nog wil gaan lopen zijn Berlijn, Rome, Reggaemarathon Jamaica, Big Five marathon Zuid-Afrika en Victoria Falls marathon Zimbabwe. Naast het lopen van de marathon meteen een mooie gelegenheid om er een lekkere herstelvakantie aan vast te plakken. Maar dan moet ik toch eerst weer voor een marathon gaan trainen… Nog meer marathons over de wereld zijn hier te vinden.
germany-berlin-marathon-2009-9-20-7-10-25

[heading size=4 style=underline]1. Runningmates[/heading]
Met stip voor mij op 1 is de reis die Runningmates aanbiedt. Een concept opgezet door Virgil Spier en Patrick van Luijk. In 5 dagen leef je het leven van een Olympiër. Zij geloven dat de Olympische gedachte voor iedereen geldt; iedereen is in staat tot ongelofelijke prestaties. Of het nu gaat om fysieke prestaties, of het beste uit je zelf halen op de werkvloer.
runningmatesIn dit trainingskamp ligt de nadruk op een combinatie van hard trainen, rust, voeding, voedingssupplementen, ontspanning, plezier en de ideale omstandigheden. En dat in het altijd heerlijke klimaat van Tenerife. Vervolgens ben je in staat om zowel mentaal als fysiek de hoogste doelen te behalen. Naast begeleiding door Virgil en Patrick bestaat het team uit kok Gregory Sedoc en diëtiste Esther van Etten.
Enige nadeel… De kosten zijn erg hoog…

En nu kan ik echt niet meer kiezen… zucht…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!