Gear, gadgets en lifestyle

Runnin’tattoo #Gabrièl

Ik ben niet de enige met heimwee naar Canada. Met een grote groep Nederlanders heb ik daar de tijd van mijn leven gehad en de meest gave wedstrijd ever gelopen. Gabrièl Bartels liep dit jaar voor de tweede keer mee met het OCR WC en dat heeft ze op een bijzondere manier laten vastleggen.

[heading size=4 style=underline]Gabrièl[/heading]“Nou, het was niet echt een idee. Het was meer een gevoel” trapt Gabrièl af als ik haar vraag hoe ze op het idee gekomen is voor deze tatoeage. “Het was na het eerste WK in 2014 dat ik een gevoel had dat ik niet goed kon omschrijven. In dit geval vooral trots, dat ik deel had uitgemaakt van iets unieks, dat ik alles had gegeven en het uiterste uit mezelf had gehaald zowel fysiek als emotioneel. Net als bij mijn andere tatoeages is het een bepaald gevoel dat ik met inkt in mijn lijf wil vereeuwigen”. En zo liet Gabrièl bij terugkomst van het OCR WC 2014 in Maastricht haar 4e tatoeage zetten. “De plaatsing is een kwestie van smaak. Ik heb nog getwijfeld ze in mijn nek te laten zetten maar ik zou ‘m zelf graag willen zien dus die optie viel uiteindelijk af.”
img-20161101-wa0021
[heading size=4 style=underline]De wings[/heading]“De ‘wings’ heb ik kort na het eerste WK laten zetten bij mijn ‘vaste’ tatoeëerder in Maastricht. Ik wilde iets dat met het OCR WC te maken had maar de tekst hoefde daar voor mij niet bij” vervolgt Gabrièl als ik vraag naar het ontwerp. “Zolang IK maar weet wat het voor MIJ betekent. Dat is en blijft het belangrijkste van een tattoo voor mij. Alleen de wings waren dus voor mij voldoende om te staan voor wat ik die eerste editie had meegemaakt. In eerste instantie was ik niet van plan deze uit te breiden, maar na de teleurstelling van afgelopen jaar (keihard trainen en niet kunnen gaan door financiële omstandigheden) kwam daar meer en meer gevoel bij toen ik me dit jaar wederom klaar aan het stomen was voor dat WK en spookte het al door mijn hoofd dat ik er meer mee wilde doen. Misschien de continenten op de achtergrond, of iets dat het iets meer ‘worldly’ maakte. Toen OCR WC dit jaar kwam met hun nieuwe design was ik meteen verkocht! Dit paste precies bij de ideeën die ik had voor de uitbreiding van mijn wings. Mooi, strakke lijnen, en.. een wereldbol! Alsof ze het voor me bedacht hadden!”
img-20161101-wa0017
[heading size=4 style=underline]Toronto[/heading]Die uitbreiding stond er al heel snel na het OCR WC op. Ik zat zelf nog in Toronto toen ik op facebook de foto’s van Gabrièl bij de tattooshop langs zag komen. In eerste instantie dacht ik dat ze al terug was in Nederland, maar niet dus! Vanuit ons appartement konden we het gebouw zien waar Gabrièl verbleef. Die tatoeage werd dus mooi in Toronto uitgewerkt! Toch? “Ik ben online gaan zoeken naar een tattoo artist in Toronto en heb contact met hem opgenomen. Ik heb mazzel gehad dat het maar een kleine toevoeging was en dat hij daarom nog een plekje voor me vrij kon maken in de korte tijd dat ik in Toronto was. Hij bleek een super goeie artist (online 5 sterren) en voorlopig volgeboekt! Duidelijk waarom want wat een eindresultaat; superstrakke lijnen en een super toffe kerel! Ik boek alvast bij voor volgend jaar, want ja… dan breid ik hem natuurlijk verder uit!”

[heading size=4 style=underline]Passie[/heading]Het zal al wel duidelijk zijn wat de tatoage voor Gabrièl betekent. “De key is natuurlijk het WK, het is immers het logo, maar ook gewoon de liefde en passie voor mijn sport! Ik heb me nog nooit zo mijzelf gevoeld in een sport. Het feit dat ik daarin nu al twee maal aan een wereld kampioenschap mee heb kunnen doen is iets waar vele mensen alleen van durven dromen en ooit was dat voor mij ook zo. Ik prijs me enorm gelukkig daarmee en als ik nu naar mijn tattoo kijk kan daar ook echt een momentje nemen om daarvan te genieten. Dat doen we misschien te weinig omdat we het allemaal maar druk hebben. Genieten van wat je hebt en wat je kunt.
img-20161101-wa0019Maar het komt natuurlijk niet vanzelf, dus het staat zeker ook voor een dosis toewijding. Ik moet er een hoop voor doen en ook voor laten om op dat WK te kunnen staan en dat heb ik er zonder enige twijfel voor over! En last but not least, zoals ik al zei, de community. Wat een fijne groep mensen om deel van uit te maken. Zo mooi en een groot deel van wat OCR maakt zoals het is: veel steun, het begrip van wat je daadwerkelijk doet,  het brengt je dichter bij elkaar. We zijn natuurlijk allemaal goed gek dat we liefst wekelijks door de modder rollen, kou lijden, afzien en onszelf pijnigen en tot het uiterste drijven met de mafste obstakels. Eigenlijk krijg je een extra grote familie, verspreid over heel de wereld, erbij #ocrfamily #ocrunited!” En op mijn laatste vraag wat er door haar heen ging toen ze het resultaat voor het eerst zag: “Geluk! Trots was ik. Met mijn verse tattoo. Op de (keuze van) tattoo artist. Op mezelf, om alle bovenstaande redenen…Volgend jaar meer!”
img-20161101-wa0020

Heb jij je passie op je huid laten vereeuwigen en wil je jouw verhaal delen? Stuur mij dan een berichtje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!