Gear, gadgets en lifestyle

Schoenentic…

Toen ik begon met hardlopen had ik 1 paar schoenen. Een paar schoenen dat eigenlijk helemaal niet geschikt was voor me, maar waar ik zo bij mee was! Hardloopschoenen!! Ik was een loper! En dat ben ik nog steeds, maar nu met een iets uitgebreidere collectie schoenen. Van die eerste schoen (Nike Pegasus) ben ik afgestapt, want die was toen veel te neutraal voor mij. Vele merken en modellen volgden. En dit… dit is nu mijn collectie.
541494_10200681371623841_158324090_n

[heading size=4 style=underline]Mizuno Inspire[/heading]
Mijn meest versleten schoen met de meeste kilometers op de teller. Eigenlijk allang afgeschreven, maar ze lopen nog steeds lekker. Ik heb ze via Run2Day Amsterdam gekregen toen ik mee deed aan een shoot voor het Run2Day Magazine. Ze hebben mij in de afgelopen jaren veel plezier gebracht. Van trainingen tot wedstrijden. Ik gebruik ze nu nog vooral voor de lange duurlopen.

[heading size=4 style=underline]Asics GT-2170[/heading]
Dit paar kocht ik vorig jaar en zouden eigenlijk de Mizuno’s moeten vervangen. Ze zien er nog uit als nieuw! Tja, ik draag ze ook minder dan de Mizuno’s. Wandelend zijn het heerlijk zittende slofjes, maar omdat ik een kromme teen aan mijn linkervoet heb, komt die tijdens het hardlopen in de verdrukking. Het voetbed lijkt niet helemaal geschikt voor mijn voet en na 10 km op deze schoenen heb ik het echt wel gehad…

[heading size=4 style=underline]Asics Gel Trabuco GTX[/heading]
Een mooie aanbieding en ik kon ze niet laten staan! Met Mud Masters vorig jaar in het vooruitzicht leken trailschoenen me een must! Meer grip in de modder en op de obstakels. Deze zijn zelfs met gore-tex. En dat was dan meteen het grote nadeel. Na iedere sloot of modderbad liep de drab niet uit de schoenen, maar bleef er in hangen… Die schoenen wogen als lood! Dus voor Mud Masters en andere modderbaden gebruik ik deze niet meer, maar voor trainingen in het bos zijn ze ideaal! Vooral in de winter, lekker warm!

[heading size=4 style=underline]Asics Fuji Trainer 2[/heading]
Om bij Mud Masters toch met trails aan de start te staan zijn de Asics Fuji Trainers mijn nieuwste aanwinst. Vanwege de mooie aanbieding van Runnersworld omdat ze 25 jaar bestaan, met een mooie korting! Ze moeten nog ingelopen worden maar met de kou van de afgelopen tijd geef ik stiekem steeds de voorkeur aan de Asics Gel Trabuco GTX.

[heading size=4 style=underline]Asics Noosa Tri 7[/heading]
Ik werd verliefd op deze schoen toen ik in de Asics flagstore in Amsterdam was. Ik hou van opvallend en deze schoen IS opvallend! Eigenlijk voor triathlons, omdat het bovenwerk waterdoorlatend is en je er aparte veters me een schuifje bij krijgt. Al zou die schoen me totaaaaaal niet zitten, ik moest en zou hem hebben! Dus kocht ik ze. Maar er bleek ook nog een licht antipronatieblok in te zitten! Dus werd dit een lichte wedstrijdschoen voor de middellange afstanden. Of voor trainingen tijdens erg warm weer.

[heading size=4 style=underline]Nike Luarlite[/heading]
Toen ik begon met het lopen op de atletiekbaan en mijn techniek begon te veranderen, wilde ik enerzijds een lichtere trainingsschoen en anderzijds een neutrale schoen. Doordat ik van een hiellander veranderde in een voorvoetlander was dat antipronatieblok voor mij minder noodzakelijk. Aangezien het oog ook wat wil koos ik voor knalroze.

[heading size=4 style=underline]Saucony Kinvara 3[/heading]
Vorig jaar liep ik via Run2Day Amsterdam mee met de Halloweenrun. Dat was zoooo te gek! Ik had een muscle morphsuit aan met daar overheen hardloopkleding. Mijn gezicht had ik geschminckt of ik deels ontveld was. En dat was nog best goed gelukt! Zo goed zelfs, dat ik 1 van de 3 paar Saucony Kinvara 3 won!! Een hele fijne schoen. Voor mij vooral voor op de baan en de (kortere) wedstrijden, omdat het een neutrale schoen is.

[heading size=4 style=underline]ON[/heading]
Walking on clouds! Een gekke schoen om te zien vanwege de zool en niet een doorsnee schoen waar ik vaak op loop. Want door de zool, die flexibel is en waarbij een beroep op je stabiliteit wordt gedaan, is het net of je op wolken loopt! De energie van de impact van de landing wordt opgevangen door de zool en meteen omgezet in een krachtige afzet. Hier loop ik eigenlijk alleen wat kortere duurloopjes op op asfalt. Vanwege de flexibiliteit van de zool vind ik hem minder geschikt voor onverharde wegen.

[heading size=4 style=underline]Asics Hyper-rocket girl[/heading]
Mijn spikejes! Toen ik overstapte op de baantrainingen kwamen daar ook de eerste mila baanwedstrijden. En iedere seconde winst is er 1, dus goede schoenen is al een slag geslagen! Het is een doorsnee baanschoentje voor de middellange afstanden, superlicht, neutraal en totaal geen demping. Dus ieder jaar als de baanwedstrijden weer in zicht komen, gaan deze schoentjes mee naar de baan om een stukje te lopen voor de gewenning. Binnenkort gaan ze weer met me mee.

In de eerste jaren dat ik liep had ik maar 1 of 2 paar schoenen, maar dat is dus niet meer zo… Van neutraal tot tegen overpronatie en van saai tot kleurrijk, het is allemaal aanwezig. Op 1 paar na… De Nike Flyknits staan nog op mijn verlanglijstje.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!