Gear, gadgets en lifestyle

SpiderTech Tape in NL!

Het is ongelooflijk balen als je een blessure oploopt en je trainingen of wedstrijden moet cancellen. Gelukkig is een blessure vaak van tijdelijke aard en kun je zelf veel doen ter preventie of behandeling van een blessure. De SpiderTech Tape, die sinds dit najaar in Nederland verkrijgbaar is voor de consument, heeft mijn aandacht getrokken.

[heading size=4 style=underline]Gekleurde tape[/heading]Voor wie regelmatig toeschouwer is van sportwedstrijden, is het geen onbekend fenomeen: de vaak felgekleurde tape die sommige sporters dragen op enkels, knieën, schouders of andere gewrichten. Het gaat om kinesiologisch tape, die steun geeft bij blessures en erger voorkomt. De tape wordt gebruikt ter ondersteuning van de prestaties en het herstel tijdens (sport)blessures en de preventie daarvan. Inmiddels behoort de tape tot het standaard arsenaal van elke sportmedicus, maar ook steeds meer reguliere fysiotherapeuten werken ermee. Het Canadese merk SpiderTech ontwikkelde een ‘pre-cut’ tape, dat in Noord-Amerika al erg succesvol is. Vanaf dit najaar is de SpiderTech Tape ook voor de consument in Nederland verkrijgbaar bij de betere sportwinkels en via www.spidertech-nl.nl.

[heading size=4 style=underline]Hoe werkt het?[/heading]SpiderTech Tape is geschikt voor thuisgebruik door consumenten met lichte pijnklachten door blessures en ter preventie van blessures. De tape biedt extra stabiliteit en brengt verlichting bij pijn. De tape is eenvoudig aan te brengen, waterbestendig, ademend en kan tot vijf dagen blijven zitten.
SpiderTech Tape is ontwikkeld om de doorsnede, het gewicht en de elasticiteit van de menselijke huid na te bootsen. Met een elasticiteit van 140% heeft de tape dezelfde elasticiteit als de menselijke huid en vormt daardoor geen belemmering tijdens het bewegen. De kinesiologische tape ondersteunt de huid en tilt deze licht op, waarbij de doorbloeding in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Daarnaast beïnvloedt de tape de feedback vanuit de spieren en pezen naar een deel van de hersenen. Hierdoor fungeert het als een soort herinnering aan de hersenen om het geblesseerde gebied te beschermen en ontstaat een gevoel van toegenomen stabiliteit, wat leidt tot afname van pijn en minder angst om te bewegen.

[heading size=4 style=underline]Pre-cut Spiders[/heading]
SpiderTech Tape is voorgevormd en daardoor eenvoudig zelf toe te passen. Er zijn vier verschillende vormen (zogenoemde ‘pre-cuts’ of Spiders) verkrijgbaar: de Elbow Spider, Lower Back Spider, Upper Knee Spider en de Universal X Spider. De Universal X Spiders zijn veelzijdig te gebruiken. Bij kuitklachten plak je er bijvoorbeeld 1 met het centrum op de pijnlijke plek in de kuit, maar je kunt bij knieklachten 2 tapes aan weerszijden van de knie plakken.
De SpiderTech Tape is verkrijgbaar in felblauw, roze en zwart.
spider Collage

Bron en foto’s: persbericht SpiderTech Tape

4 reacties

 • Boudewijn

  Tape ten bate van herstel is goed.

  Als het gebruikt wordt om toch een wedstrijd te lopen (of te blijven trainen) terwijl je eigenlijk geblesseerd bent, dan is dat niet zo verstandig. Het is dan beter om de blessure eerst te (laten) behandelen en als deze genezen is pas weer volop aan de bak te gaan.

  En DAT valt nog niet mee 😉

  • Andrea

   Deels mee eens. Doorlopen met een blessure is niet verstandig. Aan de andere kant geven fysio’s vaak het advies om toch door te lopen, maar wel de belasting aan te passen. Rust roest. Dan kan zo’n tape zeker wel uitkomst bieden. Net dat stukje ondersteuning wat je dan toch nodig hebt.

 • Elsa

  Hmm, interessant. Ik loop al een tijd met hele lichte klachten in mijn hamstrings. Van de fysio mag ik rustig doortrainen, zolang het maar niet echt pijn gaat doen. Echt vooruitgang zit er niet in volgens mij, misschien werkt dit wel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!