Gear, gadgets en lifestyle

Sportrusten dag 10

De eerste 10 dagen sportrusten zijn voorbij en dat is een eerste mijlpaal! De eerste week bestond uit dagelijks een ademhalingsoefening en 3 keer in de week sporten. Voor wie gewend is om te sporten verandert er op dit moment nog niet veel. Voor wie net begint met sporten, zal de eerste week een omschakeling zijn.

[heading size=4 style=underline]Week 1[/heading]Mijn eerste week vond in Berlijn plaats en ik vraag me af of dat niet op bepaalde punten toch invloed heeft op mijn dagelijkse score van gemoedstoestand. Ik ben energieker en vrolijker dan normaal, maar slapen in een vreemde omgeving kost mij de eerste nachten wat moeite. Plus in je vakantie dagelijks om 6 uur gewekt worden omdat je direct naast een bouwput verblijft is ook niet zo goed voor de slaapscore (maar dan heb je tenminste wel wat aan je dag!). Ook mijn concentratie is aardig onder invloed, want ik wil in Berlijn alles zien, alles doen en alles weten. Dus het is in mijn hoofd een behoorlijke chaos, maar niet op een vervelende manier. Het sporten ging in Berlijn prima, al deed ik minder looptrainingen dan normaal. Daarentegen waren we de hele dag in touw. Was het niet wandelend, dan wel op onze gehuurde fixies!

[heading size=4 style=underline]Een nieuwe oefening[/heading]De 8e dag kregen we een nieuwe ademhalingsoefening. Tijdens het hardlopen bewust langzamer uitademen dan in-. Uiteindelijk gaat dit leiden tot een lagere hartslag bij dezelfde snelheid. Ik weet niet of dit bij mij meetbaar gaat zijn. Ten eerste train ik niet met een hartslagmeter (eigenlijk zou ik dat wel moeten gaan doen) en ten tweede geeft een intervaltraining natuurlijk een enorm vertekend beeld. Het is me bij de training dinsdag dan ook totaal niet gelukt om deze oefening in de praktijk te brengen. Misschien eerst eens bij een duurloop testen.

[heading size=4 style=underline]Mijpaal: 10 dagen[/heading]Woensdag ontvingen de deelnemers aan het online programma Sportrusten een mail van Koen en Bram. Hierin een interessant filmpje over supercompensatie, wat een extra motivatie is om 3 keer in de week sporten.
Plus 2 nieuwe nieuwe opdrachten: vogels kijken en eens in de 3 weke diep en hard trainen. Als ik weer thuis in mijn vertrouwde omgeving loop, heb ik een route waarbij ik kans heb op een ijsvogel, een witte reiger en veel reeën. Ik sta, als ik iets zie, vol op de rem en neem de tijd om even te kijken. Nu zijn reeën niet echt bepaald vliegende fluitende vogeltjes, maar ik denk dat het spotten van reeën een zelfde uitwerking heeft als vogels kijken, dus met deze opdracht komt wel goed.
Daarnaast eens in de 3 weken je trainingsritme een schop geven met een langere/inspannendere/heftigere training. Mag ik de halve marathon door Berlijn in 25 graden daar vast toe rekenen? De komende weken staan er ook wat wedstrijden in de planning. Ook deze opdracht zal geen probleem opleveren.

Ik ben heel erg benieuwd naar mijn ervaringen met de oefeningen als ik ‘gewoon’  thuis ben en niet de afleidingen van vakantie ondervind.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!