Gear, gadgets en lifestyle

Sportrusten dag 22

De eerste 3 weken van Sportrusten zijn voorbij. Maandag zat ik op dag 22 en die dag begon met een berichtje van Koen en Bram met een test. Namelijk jezelf testen: kies een parcours en loop deze zo snel mogelijk! Is het erg als ik daarvoor de 5 kilometer van zondag gebruik? Mooie graadmeter namelijk!

[heading size=4 style=underline]Adem in… adem uit…[/heading]Afgelopen weken heb ik dagelijks braaf mijn ademhalingsoefening gedaan en daar heb ik best wel profijt van. Zo lag ik de afgelopen zaterdagnacht in bed en zodra ik ook maar aan de start van de wedstrijd de volgende dag dacht, schoot mijn hartslag naar de 120! Liggend! In bed! Daar kun je niet van slapen! Maar met behulp van de ademhalingsoefening kreeg ik mijn hartslag snel weer op de normale waarde. Totdat ik weer aan de start dacht en hyper in mijn bed lag te stuiteren… Adem in…. adem uit…

[heading size=4 style=underline]Revenge[/heading]Bij dag 10 kregen we 2 nieuwe opdrachten, namelijk vogels kijken en eens in de 3 weken diep en hard trainen. Tijdens de duurlopen in het bos heb ik een plekje waar ik altijd even stop. Het is een uitkijkplaatsje vanwaar je over een veenplas kijkt, supermooi! Een moment om helemaal tot rust te komen, even nergens aan te hoeven denken. Om vervolgens ontspannen de laatste 4 kilometer naar huis te lopen.
429993_516589785069059_840249361_n
Met diep en hard trainen heb ik ook geen problemen. Ik zit na mijn vakantie in Berlijn in een wedstrijdperiode en in de afgelopen 2 weken heb ik 2 keer een pr op de 5 kilometer gelopen. En dan tel ik de 21 kilometer duurloop in Berlijn nog niet mee.

[heading size=4 style=underline]Dag 22[/heading]Maandag kregen we er nog een nieuwe opdracht bij. Namelijk een parcours kiezen en deze zo snel mogelijk afleggen. Over 4 weken doe je dit weer. Zou ik vooruitgang merken door de ademhalingsoefeningen? Omdat ik net zondag een pr op de 5 kilometer heb gelopen, ga ik deze afstand en tijd aanhouden. Over 4 weken loop ik een 5 kilometer in Utrecht tijdens de Meidenloop. Als ik Koen en Bram mag geloven loop ik hier dus weer een pr!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!