Gear, gadgets en lifestyle

Sprinten door het Vondelpark met Asics en Robert

Donderdagavond had ik zo’n leuke avond! De voorpret begon al van de week en met het vooruitzicht een VIP-treatment van Asics te krijgen in aanloop naar de Dam tot Damloop. En ook de woorden ‘leren vliegen’ maakten me nieuwsgierig…

[heading size=4 style=underline]Double trouble[/heading]Een tijdje terug werd ik door Runners’ World gevraagd of ik in een promofilmpje wilde figureren voor de nieuwe Asics Dynaflyte. Dat leverde naast een tof filmpje ook een onwijs leuke middag op met de filmcrew en Robert Lathouwers. Want zet een stelletje mafketels bij elkaar en het was nog een wonder dat er serieus gewerkt werd! Wat een lol!

Vandeweek sprak ik Gaby daar nog over en die wist een geheimpje overde VIP-avond van Asics, maar ze mocht niets zeggen… Mijn eerste reactie: ‘als Robert er ook is pis ik in mijn broek van het lachen!’. ‘Nou… neem dan maar een droge broek mee’ was de reactie van Gaby. Dit zou nog een avondje gaan worden…

[heading size=4 style=underline]Popup store D2D[/heading]Gaby kwam mijn kant op en door vriendlief werden we voor de deur van Run2Day Amsterdam gedropt, waar we gelijk aankwamen met Madelon. Snel naar binnen, want man man man wat een takkeweer was het. De hele dag regende het al en het zag er niet naar uit dat dat beter zou worden. Beneden in het Running House werden we verrast. De hele ruimte is omgetoverd en is nu een Dam2Dam popupstore en staat nu vol met de nieuwste Dynaflytes en de nieuwe collectie van Asics. Daarnaast kun je shirts laten bedrukken met verschillende Dam tot Dam prints.
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (4 van 154)We werden door de mensen van Asics ontvangen en kregen een tas met kleding. Het duurde niet lang tot de popup store ook vol stond met bloggers en liepen we al meteen vertraging op in het programma, want we moesten natuurlijk even bijkletsen met vakantieganger en medefigurant Mari en een hele zwik aan medebloggers. En Robert uiteraard. Dat geklets met iedereen en door iedereen leidde er toe dat we al direct uitliepen in het programma, want we moesten ook nog omkleden.
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (5 van 154)
[heading size=4 style=underline]Fly like an eagle[/heading]Omgekleed gingen we officieel van start met deze Dam tot Damloop VIP-avond. Terwijl Robert zijn ontgroening op de 800m met een overwinning op de mondiale top liet zien tijdens de FBK games, deden wij ons te goed aan allerlei bites en lekkere sapjes. Langzaam leidde Robert ons naar wat ons te wachten stond. Zijn specialisatie was de 800m, waarvoor hij tweemaal op de Olympische Spelen stond. Zo’n 800m is eigenlijk net een langgerekte sprint, waarbij vooral de eindsprint cruciaal is. Die eindsprint zouden we vanavond gaan oefenen, onder toeziend oog van Robert, zodat we ook tijdens de Dam tot Damloop er nog een keiharde eindsprint uit kunnen persen. Enige verschilletje: wij lopen geen 800m maar 16 kilometer. Benieuwd hoeveel keiharde eindsprint er dan nog in zit! Maar daarbij gaan onze schoenen ons helpen, de Asics Dynaflyte. Ik heb ze al een paar weken in mijn bezit en heb al mogen ervaren wat deze schoenen doen. Ze geven veel demping, maar zijn toch vederlicht. Met de beloofde sprinttraining op asfalt in het Vondelpark dus de ideale schoen. We zouden een lesje vliegles gaan krijgen!
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (149 van 154)

[heading size=4 style=underline]Fun run[/heading]Tijd om naar buiten te gaan, het zeikweer in. Maar als groep fleurden we het hele Vondelpark op in onze knaloranje tights en gekleurde shirts. Allereerst uiteraard een stuk inlopen, waarna we losmakende oefeningen deden.
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (146 van 154)Vervolgens de loopscholing, waarbij Robert ons vooral liet ervaren hoe een sprinter loopt en zijn snelheid maakt. Zweetten we nou of waren dat regendruppels op ons hoofd? Het ging er aardig pittig aan toe en voor mij was het een lange tijd geleden dat ik überhaupt eens echt loopscholing had gedaan. Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (41 van 154)Best wel even inkomen dus en niet al te gek doen in het kader van een mooi trailrunweekend voor de boeg. We kregen een veelheid aan oefeningen voor de kiezen, waarbij ook de elastieken (‘rubbertjes’ zoals Robert ze noemt) van pas kwamen. We schoten elkaar nog net niet als katapults door het Vondelpark! Al werden een aantal lopers wel meegesleurd met het elastiek. Ik was al aardig bekaf en het hoofdprogramma moest nog beginnen! Ondertussen werden de schoenen tot de max getest en eerlijk is eerlijk, voor dit soort trainingen vind ik ze echt helemaal super! Een uitgebreide review zal nog volgen.
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (57 van 154)Ook Manon loop dit weekend Trail des Fantomes, dus de opdracht om op 90% te gaan lopen zagen wij op voorhand niet zo heel erg zitten. Onze tactiek: laag inzetten en hijgen als een paard zodat het lijkt of je écht niet harder kan. De opdracht: 50 seconden op 90% en dan 10 seconden voluit. Daarna een minuut wandelrust. Klinkt als een kort programma, maar mán hoe intensief!  En van het voornemen het rustig aan te doen kwam geen reet terecht. Why o whyyyyy kan ik nou nooit rustig aan doen! Ik ging als een malle, vloog door het Vondelpark, voelde me helemaal leeg lopen om vervolgens de volgende minuut weer minstens zo hard te lopen knallen. Ik vond het nog lekker ook! Echt leeg en voldaan maakten we zo ons rondje Vondelpark af om vervolgens wandelend terug te keren naar Run2Day. Al onze fratsen, lachbuien, kliermomenten en pogingen om heeeel hard te lopen en te vliegen zijn door ZOUT fotografie in beeld vastgelegd. Niet alleen leuke foto’s, maar ook een onwijs leuk filmpje leverde dat op!

[heading size=4 style=underline]Fun run[/heading]In de popup store stond ons nog een lekkere shake te wachten en ik geloof dat niemand al zin had om naar huis te gaan. Dus bleven we kletsen en lol maken en konden Gaby en ik het niet laten om met ons filmteam op de foto te gaan en onze spierballen te laten rollen.
13962533_1141524115908953_2741819102270663823_nJammer genoeg kwam ook aan deze avond weer een einde en keerden we uiteindelijk toch huiswaarts. Met een smile op de kop en stramme spieren in de benen.
Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (151 van 154)
Foto’s en filmpje: ZOUT fotografie
Met dank aan Asics, Keeptracknl, Run2Day

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!