Gear, gadgets en lifestyle

Start to run!

Nu ik deze week toch uit de doeken doe hoe ik ben begonnen met hardlopen, hier het volgende deel. Na mijn eerste kennismaken met hardlopen op een loopband, wist ik niet hoe snel ik naar buiten moest. Met de Florijnloop in het dorp had ik een paar weken later ook meteen een eerste doel voor ogen: de 5 kilometer. Een eindtijd van onder de 25 minuten zei me op dat moment nog niets. Het eerste wat ik dacht was: ben ik er al? Dat smaakte naar meer!

[heading size=4 style=underline]Mijn eerste stapjes[/heading]Voor mijn verjaardag kreeg ik toen een Start to run cursus cadeau. Bij Loopgroep Aart Stigter liep ik mijn eerste echte trainingen onder leiding van Ellen Abbringh. Naast kennismaken met verschillende trainingsvormen kregen we ook voorlichting over blessurepreventie, wat doet training met je lijf, loopscholing en voeding. Heel interessant en leerzaam. Nu, zo’n 13 jaar later, loop ik nog steeds met heel veel plezier bij LGAS, waar je kan trainen in verschillende trainingsgroepen. Mijn zaterdagochtend training is eigenlijk mijn wekelijkse therapie. Even de werkweek er uit lopen en lol maken met mijn loopmaatjes. Want naast training staat ook gezelligheid hoog in het vaandel.
Een Start to run cursus helpt je dus niet alleen om te leren lopen, het biedt je een opstap naar een leven lang loopplezier.

[heading size=4 style=underline]Start to run![/heading]Wil jij beginnen met hardlopen, of (na blessureleed) het hardlopen weer oppakken? Doe dit niet alleen maar doe mee met Start to run! Een programma dat onder de vleugels van de Atletiekunie zaterdag 7 september 2013 weer landelijk van start gaat.

Start to Run:
Zes zaterdagochtenden staan professionele trainers en een groep loopmaatjes voor je klaar. Wie meedoet aan Start to Run, op een van de 130 locaties in Nederland, kan na zes weken 25 minuten hardlopen!
In anderhalf uur nemen de trainers je mee de natuur in en vertellen ze je alles dat je moet weten om te beginnen met de fijnste sport van de wereld. En ze helpen je met het Start to Run trainingsschema, zodat je doordeweeks zelf verantwoord op pad kunt gaan.

– Deelname aan Start to Run kost € 45,00;
– Eerstvolgende cursus start op zaterdag 7 september 2013;
– Elke week op zaterdag op alle locaties om 09.30 uur.

Je krijgt veel meer dan alleen een fit lichaam als je meedoet aan Start to Run! Je ontvangt ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner’s World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Je bent voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen en je krijgt korting op producten van de Atletiekunie.

Bij het online inschrijven kun je je locatie kiezen. Je ziet precies hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Ben jij aanstaande zaterdag aanwezig?

Meer informatie vind je op starttorun.atletiekunie.nl.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!