Gear, gadgets en lifestyle

Topsport met jouw hulp!

Wie aan topsport doet moet er veel voor doen en nog meer voor laten. De focus ligt  op het te behalen doel. Maar soms is het beoefenen van topsport zelf een doel op zich. Het kost veel tijd, maar ook geld.  Sporters die niet financieel gesteund worden door het NOC*NSF of door hun sportbond, moeten op de een of andere manier toch hun sport en alles er omheen bekostigen. En dat terwijl de week volledig ingevuld wordt door trainingen.

[heading size=4 style=underline]Crowdfunding[/heading]De komst van internet en social media maakt de wereld kleiner en de toegang tot allerhande diensten groter: crowdfunding. Ook topsporters maken hier gebruik van. De Nederlandse topsporters krijgen steeds minder financiële steun om hun sportieve missie waar te maken. Wij zijn Sport betrekt de Nederlandse sportfan bij de droom van de topsporter. De kans op succes wordt zo groter en elke sportfan kan er direct aan bijdragen. Olympisch of Paralympisch, individu of team, talent of topper.
Wie een topsporter financieel steunt, krijgt er ook wat voor terug. Naast eeuwige dank zijn er verschillende tegenprestaties van de topsporter, welke afhangt van het bedrag dat gedoneerd wordt. Voorbeelden van tegenprestaties zijn een clinic, een persoonlijke videoboodschap of een sportadvies. Wij zijn Sport benut de kracht van Nederlandse sportfans. Vele kleine donaties maken één grote donatie.Het delen van het verhaal van de sporter maakt de kans groter dan de sporter zijn of haar doel bereikt. Als een ‘Wij zijn Sporter’ een gouden plak haalt, is deze medaille dus ook een beetje van de sponsors!
Mirjam Collage

[heading size=4 style=underline]Mirjam Weerd goes IRONMAN[/heading]Eén van deze topsporters die aan crowdfunding doet is triatlete Mirjam Weerd uit Amersfoort. Nadat ze al 4 keer Nederlands Kampioen werd op de halve triatlon, richt ze zich nu op IRONMAN. In 4 wedstrijden op 4 verschillende continenten kwalificeerde ze zich voor het WK IRONMAN op Hawaii. Ze staat nu 18e op de wereldranglijst. Omdat deze zwaarste discipline van de triatlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon hardlopen) geen Olympisch onderdeel is, is er voor Mirjam geen financiële ondersteuning door het NOC*NSF of de triatlonbond. De kosten voor trainingsstages en de reis en verblijf tijdens IRONMAN moet ze uit eigen zak betalen. Of middels crowdfunding bij elkaar sparen! Help jij Mirjam haar droom te verwezenlijken? Sponsor haar dan en krijg een leuke tegenprestatie van haar als dank. Iedere donatie is welkom. Samen helpen we Mirjam in oktober naar Hawaii!

Bron: Wij zijn Sport
Met dank aan Mirjam Weerd en Marina van Dijk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!