Gear, gadgets en lifestyle

Trip down memory lane: Chantal

Zondag had ik best wat last van de weersomstandigheden. Vooral de warmte als de zonnen tussen de wolken door scheen was killing. Maar een troost, ik ben dus echt niet de enige die niet lekker loopt als het warm is. Hoe een overenthousiaste speaker, een opkruipend broekje en een terras vol publiek jouw prestatie best wel een knauw kunnen geven. Voor Chantal een beschamend hardloopmoment waarbij haar zonnebril de redding was. Maar eigenlijk vind ik Chantal gewoon een kanjer!

[heading size=4 style=underline]Vunderkeloop[/heading]Chantal: “Ik deed mee aan één van de Maasland run classic wedstrijden in het dorpje Macharen vlakbij Oss. De wedstrijd wordt georganiseerd door de atletiek club in Oss. Erg kleinschalig maar ook met veel goede lopers. Ikzelf ren de 5 kilometer in ongeveer 33 minuten. De loop in Macharen, genoemd Vunderkeloop, was een warme loop, rond de 25 graden. Voor iemand die niet zo goed loopt bij hitte was het flink afzien. Ik kon de start al niet goed vinden, dus liep ik met twee atletes mee die een beetje warm liepen. “Tja ik doe maar mee” dacht ik. Bleek ik al meteen 2 kilometer te hebben opgewarmd!
Chantal 2 CollageDe start was een lijntje ergens op straat. Eenmaal bij de start stond er ongeveer 40 man klaar. De loop begon meteen de dijk op en door het dorp. Ik had een nieuwe hardloopbroek aan die wat omhoog kroop dus ik liep toch al een beetje in de kijker vond ik. En toen kwam ik voorbij de feestgelegenheid/café ’t Vunderke, struikelde bijna voor het volle terras. Mensen riepen me na “ach vrouwtje toch kijk toch uit”. Lekker gênant, het werd nog erger bij de eerste doorkomst. Ik liep al ruim een minuut achter en mijn naam werd even lekker door de speaker geschald: “Daar is ze voor de eerste doorkomst Chantal Tijbosch-Heffels”. Gelukkig was ik al rood… En daar gingen we nog een keer langs het volle terras. Nu al een stuk langzamer dan in het begin. Werd ik ook nog ingehaald door de 10 kilometer mannen die al zeker een ronde voorliepen!
Eindelijk kwam de finish in zicht. De speaker had de dag van zijn leven en schalde “geef ook haar een applaus Chantal Tijbosch-Heffels voor de 5 kilometer! Ze heeft alles gegeven!” Ik heb me nog nooit zo beschaamd gevoeld en ben ook meteen in de auto gesprongen en met een grote zonnebril op naar huis gereden.. Maar goed alle begin is moeilijk.”

[heading size=4 style=underline]Jouw verhaal?[/heading]Wil je net als Chantal jouw verhaal delen? Heb jij ook iets gênants mee gemaakt? Of haalde je je doel op een haartje na net niet of liep je je droomtijd? Kun jij door de hoeveelheid aan bewaarde medailles en startnummers je muren niet meer zien? Heb jij een bijzondere, trouwe supporter, die bij iedere wedstrijd komt kijken? Of krijg je nog het schaamrood op de kaken als je terug denkt aan die domme actie, die iedereen kon zien en die door de speaker nog even werd gedeeld voor wie het nog niet had gezien?  Stuur mij dan een berichtje o.v.v. TDML.

2 reacties

  • Margot

    Helemaal niets van aantrekken!!! Je hebt dat super gedaan! Ik las net een quote vandaag: no matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch!!! Dat die op het terras het je maar eens nadoen!

    Warmte is zowiezo moordend… Die 20+temperaturen zijn voor mij een drama om in te lopen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!