Gear, gadgets en lifestyle

Trip Down Memory Lane: Heuvelrugloop

Ieder jaar wordt half juni in Maarn de Heuvelrugloop georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 8e keer. Alleen in 2010 is deze wedstrijd door omstandigheden niet doorgegaan. Alle andere keren liep ik de 4,2 kilometer. Terugkijkend naar die jaren, heb ik hier op heel verschillende manieren aan de start gestaan… En ondanks/dankzij al die omstandigheden toch flink wat keren op het podium gestaan, namelijk alle 7 edities. Het feest na afloop is wel eens letterlijk in het water gevallen, maar tijdens een WK-wedstrijd voetbal was het hele dorp uitgelopen en stonden we een groot feest te vieren!
Een paar hoogte- en dieptepunten.

[heading size=4 style=underline]2005: 3e[/heading]In februari 2005 brak ik mijn voet. Door een domme misstap rolde ik zo over mijn voet, scheurde de enkelbanden en pezen en brak een middenvoetsbeentje aan de zijkant van mijn voet. Doordat de huisarts dacht dat het alleen gekneusd was, kwam ik pas na 2 weken in het ziekenhuis, waardoor gips geen zin meer had. In plaats daarvan werd ik in het tape gezet en eigenlijk is dat mijn geluk geweest. Ik had een klein beetje beweeglijkheid en met hulp van de fysio kon ik meteen met de revalidatie beginnen. Stapje voor stapje ging het. Ik stond voor het eerst op de loopband te dribbelen 2 maanden na die misstap! En weer 2 maanden later stond ik aan de start van de 4,2 kilometer in Maarn. Nog een beetje onwennig met mijn wiebelvoetje en nog geen tijd om over naar huis te schrijven, maar ik kon weer lopen!

[heading size=4 style=underline]2006: 1e[/heading]Denk je lekker te lopen, goed voorbereid aan de start te verschijnen. Zelfs een haas, die me naar een mooie tijd zou lopen. Hij liep inderdaad een mooie tijd, maar zonder mij. Ik hing aan het elastiek. Voor de start nog nergens last van, maar wat liep ik moeilijk en wat had ik tijdens het lopen een steken in mijn buik. Het asfalt golfde voor mijn ogen op en neer. Twee dagen later zat ik bij de huisarts en na een paar nierstoten van zijn kant en geschreeuw van de pijn van mijn kant was de diagnose duidelijk… Nierbekkenontsteking… Aha, daarom liep ik niet lekker!

[heading size=4 style=underline]2008: 3e[/heading]Bruiloften heb ik niet dagelijks en als een vriendin trouwt, tja… dan wordt er gedronken. Maar als je de volgende avond nog steeds dronken aan de start van de Heuvelrugloop staat… Voor mijn gevoel legde ik geen 4,2 kilometer af, maar eerder de dubbele afstand! Toch liep ik op dat moment mijn snelste tijd op dit parcours… Hoe is dat mogelijk… Dat werd gevierd met nog meer drank tijdens het WK voetbal.
P1020793

[heading size=4 style=underline]2009: 3e[/heading]Een week na de marathon van Amersfoort stond de editie van 2009 in de agenda. Grote twijfel tot de dag zelf of ik wel of niet aan de start zou staan, want mijn knie speelde behoorlijk op na de marathon. Maar ik stond er en ik liep weer een stukje sneller dan het jaar ervoor. Al ging het niet van een leien dakje. Die knie heeft de jaren er na voor flink wat problemen gezorgd.
b446c0073e
[heading size=4 style=underline]2012: 1e[/heading]Vorig jaar begon ik na de knieproblemen eindelijk weer een beetje in vorm te raken. Ik liep beter dan verwacht en noteerde mijn snelst gelopen tijd op dit parcours. En het lijkt bijna vaste prik te worden: ik stond weer op het podium. Met het mooie weer werd er na afloop een leuk feestje gevierd!
DSC_0107

[heading size=4 style=underline]2013: …?[/heading]En dit jaar? We zullen het zien. Gebrand om weer een snellere tijd te lopen en daarna een leuk feestje te vieren. En een podiumplek zou weer mooi zijn! Ik mis nog een beker voor de 2e plaats…

Inschrijven kan nog online via de website en anders middels de na-inschrijving op de dag zelf.

(Foto’s zijn van de site www.heuvelrugloop.nl)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!