Gear, gadgets en lifestyle

Trip Down Memory Lane: Kippenren 2009

Komend weekend wordt weer de jaarlijkse Kippenren in Barneveld georganiseerd. Kleinschalig, übergezellig, leuk parcours, ludieke prijzen en tot nu toe altijd goed weer. In 2009 liep ik hier voor het eerst en sleepte ik een gouden kipje in de wacht… Een kip? Ja een kip! Geen levende maar een beeldje. Barneveld staat bekend om de kippen en eieren, vandaar. Hoe ludiek wil je het krijgen? Nog mooier was het lustrum van de Kippenren in 2012. Daar ontving de winnaar niet een kipJE, maar een uit de kluiten gewassen gouden megakip! Die is zo groot, dat ie niet eens in de vitrine past maar op de kast staat!

[heading size=4 style=underline]Starten of niet?[/heading]Het was deze week wel even spannend of ik überhaupt van start zou gaan. Woensdag werd ik wakker met koorts! Gelukkig duurde dat maar een dagje en was ik donderdag weer koortsvrij. Met trainer Luuk werd overlegd wel of niet van start te gaan en ik kreeg groen licht! Niet als een malle, een pr hoef ik er niet te lopen.  Het zal de 4e keer zijn dat ik aan de start verschijn van de Kippenren. Alle keren liep ik de 10,4 km. Een beetje terugbladerend in mijn blog kom ik bij mijn Kippenrenverhaal van 2009, een Trip Down Memory Lane.

[heading size=4 style=underline]TDML: Kippenloop 2009[/heading]

Chicken on the run

Wat een dag… een dag met een thema… Die begon rond zonsopgang, toen de haan van de achterburen een nieuwe dag aankondigde. Maar naar mijn zin iets te vroeg en ik draaide me nog een keer om onder mijn donsdekbed. Na een ontbijt met een hardgekookt biologisch large eitje ging het richting Amerongen voor de training, al leek het met een paar loopmaatjes meer op een kippenhok.Een ontspannen training dus, want er stond nog een wedstrijd in de planning: de Kippenren in Barneveld… ahaaaa… daar komt dus dat gekakel vandaan… Dus druk als een kip met Pasen na een snelle lunch naar Barneveld gescheurd, waar ik tegelijk (lees: eigenlijk te laat voor het ophalen van het startnummer) met Alwin aankwam. Als kippen zonder kop richting nummeruitgave. Daar kwamen we ook Ans en Snelle Rijk tegen die Alwin naar een pr op de 1/4 marathon ging kippen.

Met een lekker zonnetje en toch wel een fiks windje konden we ons voorbereiden op de start. Bij het startvak konden we ervaren hoe het voelt om een legbatterijkip te zijn. De trend van 2009 is om van voren het startvak in te stromen, waardoor een warming up een overbodige luxe blijkt te zijn. Startschot en met wat ellebogen van een paar lopers met haantjesgedrag gingen we op weg! De eerste kilometers gingen door de straten van Barneveld, waarna de 1/8 marathon zich afsplitste. Op dat moment lag ik 3e vrouw. We verlieten het asfalt en gingen door op een onverharde weg. Ik liep als een kip die haar ei niet kwijt kon, het liep niet lekker. Vanuit het bos “Het Paradijs” terug de weg op. Wind vol op de kop. Gelukkig vond ik aansluiting bij een een paar lopers voor me, waaronder André uit Barneveld, die me gedurende de laatste kilometers perfect uit de wind hielden. We liepen een kiplekker tempo en met nog wat kracht in de kippenpoten braken we van de andere 2 lopers, om de laatste kilometers wat te versnellen. We passeerden een vrouw die de halve marathon liep, ik lag dus 2e. Volgens mijn GPS zaten we op 10,2 kilometer, toen op nog geen 100 meter voor me de finish in eens opdoemde! Dat was iets te snel volgende de planning, waardoor ik maar een erg korte eindsprint had. Met Alwin (net binnen in een mooie tijd van 43.06 en 4e in het klassement en niet 3e zoals mijn kippige ma dacht…) en mijn moeder langs de kant van het parcours kwam ik in een tijd van 48.10 over de finish en werd ik 2e op 12 seconden achter de 1e vrouw. Zij bleek alleen in de categorie veteranen te vallen, waardoor ik 1e werd! Dat had ik ’s ochtends niet gedacht!
Het was vervolgens een half uurtje wachten tot ook Snelle Rijk over de finish kwam na zijn HM in een nette tijd van 1.26.39 en daarmee 5e in zijn categorie werd. De prijsuitreiking, die om 15.00 uur gepland stond, werd flink uitgesteld… Vanwege het mooie weer zat het plein afgeladen vol en kon de horeca een gouden omzet draaien. Wij zaten dan ook heerlijk te genieten in de zon met een welverdiend biertje, en nog 1. Veel kippengepraat en haantjesgekakel. En ook haas André ontbrak niet. Uiteindelijk was dan om 17.00 uur de prijsuitreiking. Helaas waren al veel mensen vertrokken, er was ondanks het heerlijke weer bijna geen kip meer te bekennen! Ans mocht de zilveren kip op de 1/8 marathon in ontvangst nemen. En ik stond (voor de 2e keer in een week… ik word nog snel!!) op de 1e plek! Geen beker, maar een gouden kip viel mij ten deel! Heerlijk ludiek en origineel. Ben spontaan van de leg af! Toktok!

 

Nu ik groen licht heb om te gaan lopen, begint het weer te kriebelen… Zoals het er nu naar uit ziet, zitten we zaterdagmiddag in ieder geval weer op een zonnig terras! Zal ik dit jaar weer een kip aan de collectie toe mogen voegen?
User comments

[heading size=4 style=underline]Jouw Trip Down Memory Lane?[/heading]Heb jij een leuk verhaal over een gelopen wedstrijd, een bijzondere gebeurtenis of ontmoeting in de hardloopwereld, behang je je muren net als ik met startnummers, heb je het toilet vol hangen met je medailles, maak jij altijd de mafste dingen mee, of wil je je berg t-shirts met ons delen? Oftewel, jouw verhaal op RunAndreaRun.nl?  Stuur mij dan een berichtje o.v.v. TDML en wie weet maak ik met jou je Trip Down Memory Lane.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!