Gear, gadgets en lifestyle

Trip down memory lane: Patricia

Er zijn van die momenten die in je geheugen gegrift staan. Mooie herinneringen, bijzondere prestaties, overwinningen op jezelf. Momenten om met veel plezier aan terug te denken. Deze Trip Down Memory Lane is van Patricia, bloggenootje op Just Keep Running.

[heading size=4 style=underline]Hemelvaartsdagloop[/heading]Patricia: “Als klein meisje keken we naar de hardlopers die door Lekkerkerk renden tijdens Hemelvaartsdag. Toen had ik alleen interesse in de kermis. Nu ben ik al twee jaar niet meer bij de kermis geweest. Ik was al twee keer één van de lopers door Lekkerkerk.

Twee jaar geleden wou ik meelopen met de Hemelvaartsdagloop. Ik was ervoor aan het trainen. Helaas moest ik het uitstellen want ik had drie weken ziek op bed gelegen. Ik moest weer op kracht komen en opnieuw beginnen. Er kwam nog een kleine operatie tussendoor en toen was het te snel tot Hemelvaartsdag.

Na de periode dat ik ziek was merkt ik hoe goed het hardlopen voor me was. Ik bleef lopen en het werd alleen maar meer. Op 9 mei 2013 liep ik mijn eerste prestatieloop. De wegen, de route en het dorp was bekend. Vijf rondjes met familie die me aanmoedigde, dat moet lukken. Door de zenuwen en de te snelle start had ik het enorm zwaar. Ik gaf niet op, ik was als een na laatste nog bezig. De laatste binnenkomers werden nog omgeroepen, wou ik omgeroepen worden moest ik opschieten. Mijn vriend ging naast me lopen, hij pepte me nog even op zodat we mijn naam zouden horen. Ik finishte op 56.36 en ik was kapot.
hemelvaartsdagloop-2014-1
29 mei 2014 Hemelvaartsdagloop 2013 herinner ik me nog als gisteren. Meer dan een jaar later en ik loop weer dezelfde vijf rondjes. Zal het beter gaan dan vorig jaar? De spanning is er niet, ik heb er enorm veel zin in. Terwijl ik naar de start loop kijk ik naar de tijden op mijn hand. Ik heb alle kilometerpunt tijden van vorig jaar opgeschreven. We starten en het gaat regenen, ik voel het niet, ik geniet. Ik vlieg door het dorp heen, elke kilometer is onder de tijd van vorig jaar. 5 km, zag ik dat goed, onder de 29 minuten? Doorlopen nog 2 rondjes. Wanneer ik nog één rondje en een klein beetje moet, besluit ik mijn bril af te geven en zonder verder te gaan. Met bril zag ik niks meer: hij was zeiknat van de regen. Het laatste rondje, ik blijf doorknallen, velen lopers zijn al gefinished en ik? Ik loop met een big smile op mijn gezicht. Ik finish en zie mijn tijd 50.59 over 8.6 km. Ja dat staat er echt, ik kan het niet geloven ik heb 6.37 sneller gelopen dan vorig jaar. De complimenten kwamen me tegemoet en ook mijn vriend zag de verbetering ook in mijn houding.hemelvaartsdagloop-2014-4Elke training die ik gedaan heb het afgelopen jaar, elke training in de regen, kou, wind, warmte heeft meegeholpen aan deze prestatie. Een big smile zat er op mijn gezicht en die bleef dagen zitten.”

[heading size=4 style=underline]Jouw verhaal?[/heading]Wil je net als Patricia jouw verhaal delen? Haalde je je doel op een haartje na net niet of liep je je droomtijd? Kun jij door de hoeveelheid aan bewaarde medailles en startnummers je muren niet meer zien? Heb jij een bijzondere, trouwe supporter, die bij iedere wedstrijd komt kijken? Of krijg je nog het schaamrood op de kaken als je terug denkt aan die domme actie, die iedereen kon zien en die door de speaker nog even werd gedeeld voor wie het nog niet had gezien?  Stuur mij dan een berichtje o.v.v. TDML.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!