Gear, gadgets en lifestyle

Van hardloper tot keukenprinses?

Ik hou van eten. Lekker eten. Maar ook van verantwoord eten. Miriam van Reijen schreef het hardloperskookboek. Een boek vol lekkere recepten, die niet alleen lekker en verantwoord zijn, maar ook nog eens uitgebalanceerd zijn en je helpen je prestaties te verbeteren! Welke loper is hier nu niet bij gebaat?

[heading size=4 style=underline]Presentatie[/heading]
Woensdag 13 februari was Runnersworld Amersfoort het decor voor de presentatie van het hardloperskookboek door Miriam van Reijen zelf. Miriam is naast schrijfster en bewegingswetenschapper bovenal loopster. En een goede ook! Met een pr van 2.41.24  op de marathon en mooie klasseringen op meerdere NK’s weet ze precies wat een sporter aan voeding nodig heeft. Dit heeft zij op een heel leesbare en toch wetenschappelijk onderbouwde manier verwoord in het hardloperskookboek. Theorie en praktijk (lees: gevarieerde en overheerlijke recepten) wisselen elkaar af met prachtige foto’s van Barbara Kerkhof.
Voedingstheorie is vaak lastig te bevatten en spreekt tot de verbeelding. Complete eiwitten, vezels, mineralen in alle soorten en maten en complexe koolhydraten wisselen elkaar af. Miriam weet in haar presentatie de lastige materie grijpbaar te maken. Welke combinaties zijn nodig voor de beste werking en op welk moment heb je welke combinaties nodig? Na de presentatie was dit een stuk duidelijker en als dit niet blijft hangen is het hardloperskookboek een mooi naslagwerk.

69200_10200590191784402_1971801490_n

[heading size=4 style=underline]Het hardloperskookboek[/heading]
Het boek is geschikt voor iedere soort loper. Of je nu dagelijks of 1 keer in de week traint, iedereen kan er zijn voordelen uit halen. Heel handig is dat bij ieder gerecht staat hoeveel kilometer je op het gerecht “kan lopen”. Zo zie je precies hoeveel energie een gerecht of snack levert.
Het boek is onderverdeeld in 3 delen (trainen, presteren en herstellen). Trainen kan op ieder moment van de dag, maar ieder moment van de dag heeft je lichaam behoefte aan bepaalde voedingsmiddelen. Van shakes tot ovenschotels, voor vroege vogels of nachtbrakers is er een passend gerecht om je te voorzien van een uitgebalanceerde samenstelling van koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Tijdens wedstrijden wordt het lichaam op de proef gesteld en dat vraagt om extra aandacht. Zo worden er tips gegeven om op verschillende manieren koolhydraten te stapelen, blijkt een bietensapkuur wel degelijk prestatiebevorderend te zijn, maar kun je ook baat hebben bij een kop koffie. Na de wedstrijd is het tijd om te herstellen. Rust is een belangrijke component van je herstelperiode, maar je voeding kan veel voor je betekenen. Koolhydraten en eiwitten is het devies. Ook herstellen van je blessure kun je bespoedigen met de juiste voeding.
Ben je vegetarisch, of eet je glutenvrij? Of heb je zit in een favoriet van Miriam zelf? De verscheidenheid aan recepten biedt voor ieder wat wils.

285323_10200590183704200_1716605551_n

Het boek is een aanrader voor iedere hardloper die meer uit zijn/haar voeding wil halen om de eigen prestaties te bevorderen. Of je voor het eerst een 5 kilometer wilt lopen, of een pr op de marathon voor ogen hebt. Dit receptenboek biedt naast recepten inzicht in hoe voedingsstoffen invloed op elkaar hebben en daarmee op jouw eigen prestaties.
De komende tijd ga ik zeker heel wat gerechten van Miriam testen, al zal het lastig kiezen worden wat ik als eerste ga opeten… eeeh, maken… Iemand voorkeur voor iets? Misschien schuilt er wel een Michelinkok in me…

Houdt de site van Miriam in de gaten voor een presentatie van het hardloperskookboek bij jou in de buurt! Het hardloperskookboek is onder meer te koop bij Runnersworld.

404865_10200590181264139_2050864505_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!