Gear, gadgets en lifestyle

Veilig op pad met Safe-ID

Ik kan (bijna) nergens méér van genieten dan heerlijk hardlopend te dwalen door de bossen. Als ik alleen op pad ben neem ik altijd mijn telefoon mee voor het geval dat. Maar wat als er nu iets gebeurd en je niet in staat bent om zelf hulp in te schakelen? Een vraag die me wel vaker bezig heeft gehouden, maar de oplossing is eigenlijk simpel!

[heading size=4 style=underline]ICE[/heading]Als je een telefoon mee hebt, zorg dan dat je onder de sneltoets ICE (in case of emergency) je contactpersoon hebt opgeslagen waar in geval  van nood contact mee opgenomen kan worden, bijvoorbeeld je ouders of partner. Maar in je telefoon heb je niet je persoonsgegevens en specifieke gezondheidsproblemen staan.

[heading size=4 style=underline]Safe-ID[/heading]De Safe-ID biedt een mooie aanvulling op je eigen veiligheid. Dit is een unieke code op een tag, die op de schoen bevestigd kan worden. Mocht er iets met je gebeuren dan kan de hulpverlener de SafeID/QR-code scannen met een smartphone. In no time verschijnen dan alle gegevens die nodig zijn voor doeltreffende hulp op het display: naam, adres, medicijngebruik, familie. Naast een speciale Safe-ID voor hardlopers zijn er ook pakketten voor fietsers of algemeen gebruik buitenshuis. In het runnerspakket zitten 2 tags. Heel handig, omdat de meeste lopers over meerdere paren schoenen beschikken. Of je hangt 1 van de tags aan je sleutelbos. De Safe-ID kun je bestellen via de site.
1374845_10202220382618154_1997835679_n

[heading size=4 style=underline]Gebruik[/heading]Voordat je je Safe-ID kunt gebruiken, dien je deze te activeren. De code die je in het pakketje aantreft geeft je toegang tot jouw persoonlijke profiel. Hier vul je alle relevante informatie in. Je kunt je gegevens controleren door met je smartphone de QR-code uit te lezen. Het dossier kan eindeloos veel informatie bevatten en je bepaalt zelf welke gegevens wel en welke niet zichtbaar moeten worden. De gegevens kunnen altijd aangepast worden.
Je gegevens worden een jaar bewaard. Safe-ID herinnert je per mail aan het verstrijken van de termijn. Wil je je Safe-ID blijven gebruiken? Dan betaal je € 2,50 per jaar.

[heading size=4 style=underline]Nadeeltje[/heading]De Safe-ID is alleen af te lezen met een smartphone. En wat nu als de persoon die jou vindt geen smartphone heeft? Voor mij een reden te meer om niet zonder mijn telefoon de deur uit te gaan. Als er wat met mij gebeurd, kan mijn ‘vinder’ mijn eigen smartphone gebruiken om mijn gegevens op te vragen en hulp te regelen (zet je pincode-beveiliging dan even uit).
Het risico is nooit helemaal 100% uit te sluiten, maar zelf kun je veel doen om je eigen veiligheid te vergroten.

Is de Safe-ID iets voor jou?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!