Gear, gadgets en lifestyle

Vol gas door Utrecht

Terwijl de thermometer nog tropische temperaturen aanwijst,  zit ik weg te zweten in de auto. In een file. Ik ben op weg naar Utrecht, naar Run2Day om precies te zijn. Samen met de vijf volgers en nog andere mazzelaars krijgen we sprinttraining van Lisanne de Witte.

[heading size=4 style=underline]Superteam[/heading]Ik ben door de verkeersdrukte wat aan de late kant, maar mijn ’team’, bestaande uit Sjoukje, Mark, Leen, Els en Christiaan is al compleet en het diner staat op het punt om opgediend te worden. Perfect timing! Terwijl we van lekkere salades en broodjes met hummus genieten, krijgen we een presentatie over de ontwikkeling van de New Balance Vazee 2090. Dit is een schoen specifiek ontwikkeld voor snelheid en zoals bij alle nieuwe schoenen gaan de ontwikkelingen heel snel. Maar de Vazee onderscheid zich doordat de vormgeving is gebaseerd op data die gegenereerd is door hardlopers tijdens het hardlopen. Een schoen die dus precies de beweging van de voet volgt.
img_20160915_191307
[heading size=4 style=underline]Vaaaaaaazzzt[/heading]
Die schoen gaan we dus testen. En hoe kun je dat beter testen dan tijdens het sprinten? Daarom zijn het de (Olympisch) atleten van TeamNB, die deze clinics de komende weken invulling geven. Vanavond hebben wij de eer om met 400-meter specialist Lisanne de Witte aan de slag te gaan. Schoenen aan, bijpassend shirt erbij en gaan met die banaan!
_neb7980Eerst worden de bloggerteams van Runfluencers GirlsLove2Run, FitwithMarit, Running Girls GroningenUrbanrunners en mij op de foto geknald om vervolgens met zo’n 30 man richting de Singel te lopen. Het is een bontgekleurde stoet zo in het knalroze en -geel met matchende schoenen. Lisanne laat ons vanavond ervaren hoe een training van haar er uit ziet. Na dit inlopen begint namelijk de échte warming up. We doen zes versnellingen, niet op volle snelheid (het is namelijk nog een warming up) en op de terugweg naar het beginpunt doen we een stretchoefening. Het is zó warm, dat binnen de kortst keren het zweet al van mijn hoofd stroomt. En dit is nog maar het begin!

[heading size=4 style=underline]Just like…[/heading]Na deze pittige warming up volgt de loopscholing met nog heftigere skippings, balansoefeningen, pendelpassen en lopen met de armen de lucht in en dat onder het genot van heel veel stof dat door onze voeten de lucht in wordt gewerkt.
_neb8103Om al die snelle lopers nog enigszins behapbaar te maken voor Ramiro, die bijna onder de voet wordt gesprint terwijl hij foto’s maakt, wordt ons gevraagd ook nog in formatie te lopen. Zo is het een iets overzichtelijke chaos en kunnen andere gebruikers van het stofpad ook nog enigszins veilig passeren. Tussen de verschillende oefeningen door neemt Lisanne de tijd om verbetertips te geven en worden de oefeningen steeds lastiger. Zo moeten we onze heup omhoog kantelen tijdens de skipping, ons lichaam helemaal uitstrekken en wil ze vooral onze landing horen. Iets waar Dafne Schippers, volgens haar, het allerbeste in is. Lastig voor de duurlopers onder ons, die vooral gewend zijn om zo min mogelijk geluid te maken bij de landing. De training sluiten we af met nog een paar sprintjes voor we terug richting Run2Day lopen. Voor Lisanne zou onze training haar warming up zijn en begint ze nu pas aan het echte werk. Verschil moet er zijn!
_neb8145
[heading size=4 style=underline]Moeie pootjes[/heading]Het lijkt of we nauwelijks een afstand gelopen hebben, maar al die korte stukjes sprinten werken toch aardig op de spieren. Vooral de hamstrings hebben het aardig te verduren gekregen. Best voldaan, moe en bezweet komen we terug bij Run2Day waar ik met mijn team nog even na kan kletsen en wat kan drinken, voordat iedereen weer naar huis gaat. Namens mijn team wil ik New Balance, Lisanne de Witte, Runner’s World en Run2Day bedanken voor deze hele leuke avond!
Zelf nog een keer met een clinic meedoen en de New Balance Vazee 2090 testen? Check de site van Run2Day voor de data en schrijf je in!
New Balance Run2Day runfluencers runners'w world

Met dank aan New Balance, Runner’s World en Run2Day
Foto’s (behalve de voetjes): Ramiro Ameneiro

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!