Gear, gadgets en lifestyle

Waar wonen de meeste hardlopers?

Hardlopen is populair, dat wisten we al. Nog nooit waren er zoveel mensen die regelmatig de hardloopschoenen aan trekken om een stukje te lopen. Het komt zelden voor dat ik geen andere lopers tegen kom als ik mijn rondje maak. En dat is dan eigenlijk als het regent of als ik in de middle of nowhere door het bos dwaal.

[heading size=4 style=underline]Get them running[/heading]Maar per gemeente is de populariteit behoorlijk wisselend. Dan vraag ik me toch af waar de concentraties hardlopers zich bevinden. Dan hoef je niet ver te zoeken, want dat soort gegevens wordt landelijk verzameld. Het Ministerie van VWS houdt de zorgatlas bij, waar ik deze leuke info tegen kwam.
In ruim 9% van de Nederlandse huishoudens wordt aan hardlopen gedaan. Vooral in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht is hardlopen populair: de meeste gemeenten in deze provincies scoren bovengemiddeld. Muiden (17%), Renswoude (16%) en Beemster (15%) zijn de drie gemeenten waarin het meest wordt hardgelopen. In Limburg, Zeeland en Friesland wordt relatief weinig hardgelopen, maar ook het Rivierengebied scoort beneden gemiddeld. Schiermonnikoog scoort het laagst: in deze gemeente doet minder dan 4% van de huishoudens aan hardlopen.
o17133

Hoe hardloopminded is jouw gemeente?

Bron: www.zorgatlas.nl

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!