Gear, gadgets en lifestyle

Wie de sok past…

Sokken. Nooit was de keuze zo reuze. Sokken voor hardlopen, met compressie, zonder compressie, met massagebobbeltjes, verstevigde delen en in zoveel verschillende kleuren! Welke trek ik aan? Ik heb zo mijn favorietjes op dit moment dat mijn voeten weer een beetje naar me beginnen te luisteren.

[heading size=4 style=underline]Falke Stabilizing running socks[/heading]Ik denk dat Falke de meest uitgebreide collectie sokken speciaal voor hardlopers heeft. Verschillende materialen, verschillende diktes voor demping, enkelsok of hoge sok, compressie of niet; voor iedere loper is er wel een bijpassende sok. Een opvallende verschijning is de Stabilizing compressiesok. Het voetbed is hetzelfde als bij de andere runningsokken. Maar de zone rondom de enkels en op de wreef van de voet is voorzien van een soort ingeweven versteviging. Deze zorgt voor een stabilisatie van de enkel. Een soort van brace in de sok, maar dan anders.
Falke sokFavoriete draagmoment: hardlopen (trailrunning), wandelen, veel staan, bij vermoeide voeten.
Prijs vanaf € 22,-

[heading size=4 style=underline]Herzog Medical Pro compressie enkelsokken[/heading]Ik draag niet altijd comressiekousen tijdens het hardlopen. De laatste tijd ben ik verslaafd aan de enkelsokken van Herzog Medical. Die bieden ook compressie, maar dan dus alleen in de voet. De compressie is gericht op de voetboog (onderzijde voet) en rondom de hiel-wreeflijn. Hierdoor wordt de peesplaat in de voet als het ware ondersteund. Daarnaast worden afvalstoffen, net als bij de compressiekousen, beter afgevoerd. Ook als je snel last hebt van gezwollen voeten kunnen deze sokjes uitkomst bieden. De sokken kunnen perfect gecombineerd worden met de Herzog compressie tubes (de kousen, maar dan zonder ‘voet’). De compressie van de sok wordt vanaf de enkel overgenomen door de tube.
In tegenstelling tot de kousen zijn de enkelsokken wel voorzien van een L of R voor je linker- en rechtervoet. De sokken zijn vrij dik in vergelijking met de compressiekousen van Herzog. Niet erg, wel even wennen, want ik een aantal schoenen heb ik nu iets minder bewegingsruimte. Doordat de sokken van dikker materiaal zijn, geven ze wel demping en wat bescherming aan de bal van de voet. Vooral ook lekker als ik gewoon door huis loop te banjeren.
Herzog sokFavoriete draagmoment: hardlopen, wandelen, veel staan, bij vermoeide voeten, na het sporten.
Prijs € 19,95

[heading size=4 style=underline]Falke Achilles running socks[/heading]Wat een agressievelingetjes zijn dit! Deze sokken zijn speciaal voor mensen met gevoelige achillespezen. Ter hoogte van de zijkanten van de achillespezen zijn rubberen nopjes aangebracht aan de binnenzijde van de sokken. Die  nopjes zijn ook terug te vinden in de kledingstukken van de Impulse Running lijn. De nopjes geven een constante massage van het weefsel.
Falke sokDe nopjes zijn zo geplaatst dat de hielkap van de schoen niet tegen de nopjes drukt, dat zou ondraaglijk zijn. De massageknopjes zorgen voor een verbeterde doorbloeding, bevorderen het genezingsproces en verminderen irritatie van de achilles. Ik voel de nopjes goed en er mee hardlopen is voor mijn gevoel te heftig. Wel vind ik dit hele fijne sokken om te dragen na het sporten, wanneer ik irritatie aan de zijkanten van de achilles heb. Ik kan nog wel eens reactie in de voeten krijgen van het hardlopen. Deze sokken kan ik een paar uurtjes dragen, daarna moet ik echt andere sokken aan doen.
Falke sokFavoriete draagmoment: na het sporten in rust.
Prijs € 30,-

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!