Gear, gadgets en lifestyle

Wie wint de tickets voor de StrongSisterRun?

Twee startbewzijen voor de StrongSisterRun op 3 september én de gouden tip kon je deze week om je angst te onder ogen te komen, kon je deze week winnen. Wie o wie is de gelukkige winnares?

[heading size=4 style=underline]And the winner is…[/heading]Gefeliciteerd Melanie Emmerig! Met jouw reactie win jij de twee startbewijzen. En uiteraard een paar tips, want jouw angst is best herkenbaar.

Melanie Emmerig: Door het water onder het hek door , huilend van angst stond ik de vorige keer aan de kant, zo bang was ik om het obstacle te nemen, kreeg het niet voor elkaar, ben er omheen gelopen. Het voelde zo als falen echt verschrikkelijk tot op heden is het me nog niet gelukt ben echt heel bang. Een tip of hoe ik een andere mindset krijg zou top zijn. Liefs Melanie.

[heading size=4 style=underline]De gouden tips[/heading]Een obstakel dat voor jou duidelijk buiten je comfortzone ligt en daar ben je niet de enige in. Een paar tips om je te helpen met dit obstakel en ik hoop dat deze tips werken voor jou!
1. Ademhaling is bij dit obstakel het belangrijkste. Zorg dat als je bij dit obstakel aankomt, je eerst even een stukje wandelt. Zo zakt je hartslag en kun je je ademhaling onder controle krijgen.
2. De techniek: Ik stap dan in de bak met de rug naar het hek toe en pak het hek met de handen vast en laat me er onder glijden. Ik ga dus head first en liggend op de rug onder het hek liggen. Eigenlijk doen alleen mijn handen het werk. Ik strek een arm boven mijn hoofd uit en pak het hek weer vast en  trek mezelf zo handje voor handje voort onder de hekken door. Dit doe ik heel rustig om zo min mogelijk golven te veroorzaken. Mijn gezicht houd ik zo dicht mogelijk bij het hek.  Ik til als het ware mijn hoofd een beetje op. Zo ligtmijn neus boven de waterlijn en kan ik ademen. Wil je er zeker van zijn dat je geen water inademt, druk dan je gezicht tegen het hek. strongsisterrun3. Afhankelijk van hoe hoog het water in de bak staat en hoe wild je er door heen gaat, kun je wel eens een golf water over je hoofd krijgen. Als ik er zeker van wil zijn dat ik geen (modder)water in mijn ogen wil krijgen, doe ik mijn ogen dicht. Ik hoef toch niette zien waar ik heen ga, want mijn handen doen het werk en hoeven alleen maar naar achteren te reiken. Voel ik geen hek meer en grijp ik in het luchtledige, dan weet ik dat ik er ben.
4. Water over je gezicht eng? Dit kun je oefenen in bad of in het zwembad. Voordeel: er hangt geen hek boven je hoofd, dus je kunt omhoog komen wanneer jij wilt. Zo kun je langzaam wennen aan water over je gezicht.
5. Blijft het eng, vraag dan of er een vrijwilliger (of een vriendin) naast je met je mee wil lopen. Hij/zij kan je bemoedigende woorden toespreken, gerust stellen, zeggen hoe ver je nog moet of in geval van nood het hek optillen. Schroom niet om de hulp te vragen hoor. Daar staan de vrijwilligrs voor en waarschijnlijk worden ze er zelf alleen maar blij van als ze jou kunnen helpen.
6. Je eigen mindset kan je ook helpen, maar dat is meteen de moeilijkste. Wat mij heeft geholpen om echt over een angst heen te komen is een vorm van traumaverwerking, want daar kwam mijn angst vandaan. Er zijn verschillende vormen van therapie, waarbij EMDR de meest bekende is. Maar een heel simpele is EFT (Emotional Freedom Techniques), die je gewoon zelf aan kunt leren. Ik kreeg hierbij hulp van Sterre.
7. Een strategische tip, die van toepassing is op ter plaatse opgestelde waterbakken (zoals bij Strong Viking) met zo’n rooster er over: start zo laat mogelijk. Huh? Wat is dat voor rare tip? Omdat er al een paar 100 zo niet 1000 man vóór jou door het water gegaan zijn, is de kans groot dat het waterpeil wat lager staat. Zo is het makkelijker om je gezicht boven water te houden. Geldt ook voor de iceman, zo’n bak met water met een muurtje waar je onderdoor moet. Geloof alleen dat bij de StrongSisterRun gebruik gemaakt wordt van de Regge, dus dan gaat het niet op.

Melanie ik neem even contact met je op over de startbewijzen! Alvast heel veel succes en plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!