Gear, gadgets en lifestyle

WIN kaartjes Urban Culture Run Utrecht

Over exact twee maanden maakt Utrecht kennis met een nieuw hardloopevent. Of beter gezegd: maken de lopers kennis met Utrecht! De Urban Culture Run Utrecht is de kick-off van het jaarlijkse Uitfeest, de start van het culturele seizoen. En dus ook een culturele kennismaking met Utrecht op loopschoenen.

[heading size=4 style=underline]Urban Culture Run[/heading]Het Uitfeest in Utrecht is al 18 jaar het startmoment van het culturele seizoen in Utrecht. Met film, theater, muziek, dans, exposities en meer blikken de culturele instellingen en gezelschappen vooruit. En dit jaar met een wel heel bijzondere culturele kennismaking met Utrecht. Mijn stadje. Want in Utrecht werd ik geboren en ik hou van de grachten, de steegjes, de verborgen  binnentuinen en de mooie (en ook minder mooie) plekken van de stad. In Utrecht is heel veel te zien, maar dan moet je wel weten waar. De Urban Culture Run leidt je langs allerlei (verborgen) schatten.
UrbanCultureRun_zonder-logo

[heading size=4 style=underline]De route[/heading]De route van 8 kilometer gaat niet langs, maar door onalledaagse locaties, gebouwen, tuinen en hofjes van de binnenstad. Het start- en eindpunt is bij het Stadskantoor. Via de nieuwe Stadspromenade van het Centraal Station Utrecht loop je door het winkelcentrum Hoog Catharijne. Eenmaal in de binnenstad loop je door het cultuurhistorische hart van Utrecht waarbij je de meest bijzondere plekken van de stad doorkruist. Dwars door Kytopia (voormalige Tivoli) en door de binnentuin van Karel V, het Catharijneconvent en de Kloostergang van de Domtuin, maar ook de werfkelders van ‘In De Ruimte’ en de Winkel van Sinkel ontbreken niet. Voor wie Utrecht eens écht wil leren kennen, is dit een aanrader! En aangezien er geen tijdsregistratie is en je in kleine groepjes start, heb je alle tijd om op ontdekkingstocht te gaan.map
[heading size=4 style=underline]Winnen?[/heading]Ik mag voor deze run twee startbewijzen weggeven. Wat je moet doen? Heel simpel! In dit bericht je loopbuddy taggen en wie weet maken jullie kans op de twee startbewijzen, inclusief loopschema! Meedoen kan tot vrijdag 8 juli a.s.. Zaterdag de 9e maak ik de winnaars hier bekend.

Datum: zondag 4 september 2016
Locatie: Utrecht, Stadskantoor
Programma: start tussen 9.o00-11.00 in kleine groepjes
Kosten:
€ 20,-
Parcours: 8 km verhard
Faciliteiten: gratis tasinname, verzorging na de finish (drinken en snack), gratis loopschema
Inschrijven: inschrijven kan hier tot en met 3 september 2016
Bereikbaarheid: betaald parkeren kan in de directe omgeving; bereik met NS is prima
Bijzonderheden: tijd is van ondergeschikt belang. Er vindt geen tijdsregistratie plaats en er wordt gestart in kleine groepjes.

Foto’s: Urban Culture Run Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!