Gear, gadgets en lifestyle

WIN: Safe-ID

In deze tijden zou je denken dat je nooit en nergens anoniem bent. You’re wrong. Hoe vaak gebeurt het niet dat je zonder ID, telefoon of iets anders waarmee je geïdentificeerd kan worden de deur uit stapt om een rondje hard te lopen of te fietsen? Stel nou dat jou iets overkomt, een ongeluk, je wordt onwel, ligt langs de weg en word gevonden…

[heading size=4 style=underline]Wie ben ik[/heading]Wie ben jij? Geen ID mee, geen telefoon, niets waaruit blijkt wie jij bent. De politie wordt ingeschakeld, een foto van jou in je ziekenhuiskloffie wordt via de media verspreid en zonder dat je het weet ben je in ene wel bekend. Nu nog hopen dat jouw naaste familieleden het bericht ook onder ogen zien… Je zal niet de eerste anonieme loper of fietser zijn die dit overkomt. Er is een paar simpele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je in een identiteitscrisis terecht komt.

[heading size=4 style=underline]Safe-ID[/heading]Er is al veel over dit onderwerp gezegd en geschreven en eigenlijk is iedereen het er over eens dat je altijd iets mee moet hebben waarmee je identificeerbaar bent. Denk aan de ICE (In Case of Emergency) op je telefoon of een sporters ID. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende ID-gadgets verkrijgbaar waarmee je je gegevens altijd bij de hand hebt, zoals ID polstag, speciale ID cards, waarop je je gegevens kwijt kunt en de Safe-ID. De Safe-ID is een unieke code op een tag, die op de schoen of fiets bevestigd kan worden. Mocht er iets met je gebeuren dan kan de hulpverlener de SafeID/QR-code scannen met een smartphone. In no time verschijnen dan alle gegevens die nodig zijn voor doeltreffende hulp op het display: naam, adres, medicijngebruik, familie.
De Safe-ID is er in verschillende soorten. Voor hardlopers is er de tag die je op de schoen bevestigd (prijs € 4,95 voor 1). De tag voor fietsers (prijs € 4,95 voor 2) is voorzien van een lijmlaagje, waarmee je hem op je fiets of helm kunt plakken. Voor sporters is er ook een combipakket van de schoen- en fietstag (prijs € 7,95). Voor algemeen gebruik is er een pakket bestaande uit een metalen tag, pasje op credit card formaat, gelamineerde stickers en keycord (prijs € 12,95). Deze kosten zijn exclusief de activatiekosten van € 7,50 voor twee jaar. De Safe-ID kun je bestellen via de site.

[heading size=4 style=underline]Gebruik[/heading]Voordat je je Safe-ID kunt gebruiken, dien je deze te activeren. De code die je op de tag aantreft geeft je toegang tot jouw persoonlijke profiel. Hier vul je alle relevante informatie in. Je kunt je gegevens controleren door met je smartphone de QR-code uit te lezen. Een nieuwe of extra tag voeg je gemakkelijk toe door de code in te voeren. Al je al eerder ingevulde gegevens zijn dan ook via de nieuwe tag uit te lezen. Het dossier kan eindeloos veel informatie bevatten en je bepaalt zelf welke gegevens wel en welke niet zichtbaar moeten worden. De gegevens kunnen altijd aangepast worden. De activatietermijnen die men kan kiezen zijn 2 jaar (€ 7,50), 5 jaar (€ 12,50) of 10 jaar (€ 20,-). Twee weken voor het verstrijken van de activatietermijn krijg je een herinneringsmail van Safe-ID met daarin een link om te verlengen voor 2, 5 of 10 jaar. Dit is meteen een mooi moment om even te kijken of alle profielgegevens nog up to date zijn. 

[heading size=4 style=underline]Winnen[/heading]Wil jij kans maken op een Safe-ID, inclusief twee jaar activatie? Ik mag de running tag inclusief twee jaar activatie weg geven! Om in aanmerking te komen voor deze Safe-ID vul je onderstaand formuliertje (volledig) in. In week 7 maak ik de winnaar bekend via www.RunAndreaRun.nl!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!