Gear, gadgets en lifestyle

WIN startbewijzen voor de Smokkelaarstrail

Volgepakt met roomboter onder de kleren baan je je een weg door bosjes. Via kleine paadjes, badend door een stroompje probeer je uit handen van de douaniers te blijven. Het moerasachtige gebied maakt je tocht er niet makkelijker op. En dan loop je ook nog het risico dat de roomboter smelt…

[heading size=4 style=underline]Smokkelgebied[/heading]Dit klinkt als het script van een film, maar niets is minder waar. Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten ‘s nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
img_20160925_113654-01
[heading size=4 style=underline]Roomboter[/heading]De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België. Leuke slingerende singletracks, mooie paadjes langs het meanderende beekje de Leij, prachtige velden met weidse uitzichten en je passeert uiteraard de Nederlands-Belgische grens als een echte smokkelaar. Het enige verschil is dat jij je smokkelwaar na afloop van de trail krijgt: een pakje roomboter!

Wanneer? Zondag 24 september 2017
Afstand? 15 of 25 kilometer trail (onverhard dus)
Info? Die vind je hier.

[heading size=4 style=underline]Twee startbewijzen[/heading]Wil jij wel wat kilometers verslinden voor een pakje roomboter? En uiteraard veel gezelligheid, een gedoseerde start in waves zodat je alle ruimte hebt en mooie routes van verschillende afstanden? Dan maak je nu kans op twee startbewijzen voor de Smokkelaarstrail. Wat moet je doen?
1. Like de facebookpagina Runandrearun
2. Like de facebookpagina van de Smokkelaarstrail
3. Tag jouw smokkelmaatje in een comment
4., En… zet daar meteen bij wat zou jij nou het liefste eens willen smokkelen?

De prijswinnaar maak ik op dinsdag 13 juni bekend op www.runandrearun.nl. Neem alleen deel aan deze verloting als je zeker weet dat jij en je loopmaatje 24 september ook echt kunnen lopen. Niets zo vervelend als je niet blijkt te kunnen, terwijl iemand anders juist héél graag had willen gaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!