Inspiratie

5 happy thoughts

Wat een druilerige dag vandaag. Als je al niet lekker in je vel zit is dit zo’n dag waarop je wellicht liever in je nest blijft liggen. Zo’n dag waarop alles je gestolen kan worden en je nergens zin in hebt. Maar he, kom er uit! Deze happy thoughts maken van jouw saaie dag tóch een topdag!

[heading size=4 style=underline]1. Het is vriiiijjdaaag! [/heading]En dat betekent bijna WEEKEND! Heb je al leuke plannen voor het weekend of is de agenda helemaal leeg (en hou je dat liever zo?). Bedenk wat voor heerlijke dingen je dit weekend gaat doen. Met vrienden samen eten, een hele dag in je pyama rondlopen op je lazy Sunday, nagels lakken, de kat plat knuffelen, je lange duurloop doen, op bezoek bij familie, of misschien wel een hele week niet-sporten inhalen in één dag?
Zit je agenda toch iets voller dan je zou willen? Plan dan bewust een me-time moment in en schrap desnoods een afspraak. Jij bent even het belangrijkste! Zeker als je even niet zo lekker in je vel zit.

[heading size=4 style=underline]2. En bijna lente!![/heading]Als je naar buiten kijkt zou je niet denken dat het al bijna lente is. Maar dat is het toch! En wat is een betere graadmeter dan voorjaarsbloempjes die hun kopjes boven de grond uitsteken en… lammetjes! In de schaapskooi van Rheden zijn al tig lammetjes geboren, waar je mee kunt knuffelen. Nog leuker: je kunt je eigen lammetje adopteren voor € 20,-. Doe je nog iets goeds ook, want met het geld wordt de schaapskudde in stand gehouden. Belangrijk, want deze kudde houdt de Veluwe gezond.
lamb-921420_1280
[heading size=4 style=underline]3. Vrijheid blijheid[/heading]Valentijnsdag was niet voor iedereen even romantisch. Net uit elkaar, geen partner, of hopeloos verliefd op die onbereikbare liefde. Dan werd je deze week even goed hard met je neus op die commerciële rotdag gedrukt. Maar bekijk het van de andere kant: de wereld ligt aan je voeten, achter de wolken schijnt de zon én je hebt alle vrijheid om te doen en te laten wat jíj wilt, zonder dat je met iedereen rekening hoeft te houden. Dus neem het ervan. Ga op de bonnefooi de deur uit. Voor een duurloop, een dagje shoppen, een bezoek aan de sauna, of gewoon iets waar jij op dat moment zin in hebt. Niemand houdt je namelijk tegen. Dat is toch heerlijk!?

[heading size=4 style=underline]4. Doe waar je goed in  bent[/heading]Steek jezelf eens wat veren in de kont en doe waar je goed in bent. Zodat je wéét dat je succes hebt. Selfies maken, tekenen, theater, hardlopen, een andere sport? puzzel er op los of zing de sterren van de hemel. Door iets te doen waar je goed in bent, kan het op voorhand al niet mislukken. Je weet van te voren al dat het resultaat goed zal zijn, of in ieder geval een goede basis om vanuit verder te werken. Dat maakt happy!

[heading size=4 style=underline]5. Accepteer[/heading]Vandaag je dag niet? So be it. Dat kan gebeuren. Morgen is er weer een nieuwe dag en stap je wel met je goede been uit bed. Want ook dit gevoel gaat heus weer voorbij. Weet ook dat je echt niet de enige bent die wel eens een dipje heeft. Iedereen heeft dat wel eens. En als anderen er overheen kunnen stappen, kun jij dat ook! Sleutelwoord: accepteer. Ga niet het gevecht aan met je eigen gedachten, maar accepteer dat het nu gewoon even zo is. Opluchting dat dat geeft!

Wat zijn jouw happy thoughts?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!