Inspiratie

Baywatch on ice!

Iets doen wat ik nog nooit gedaan heb. Dat was mijn #bucketstuff challenge voor januari. En hoe staat het met die challenge? Ik doe onverwachts meer bucketlist dingen dan ik voor mogelijk hou! Iets met zonnen op het ijs! In bikini….

[heading size=4 style=underline]Real #bucketstuff[/heading]Het vriest dat het kraakt en de ijslaag op plassen en sloten groeit langzaam maar gestaag. Schaatsen zijn al lang en breed uit het vet gehaald en geslepen en de eerste natuurijs liefhebbers staan halverwege de week al voor het eerst op het ijs. En Marjolein? Die krijg het lumineuze idee om met haar zus Helene een ijsduik te gaan maken. Of ik mee ga? Ja tuurlijk! In januari een ijsbad nemen in het Henschotermeer heb ik nooit eerder gedaan. Goede uitdaging dus voor mijn #bucketstuff challenge. Want deze maand staat in teken van dingen doen die ik nooit eerder gedaan heb.
Baywatch-in-winter-3
[heading size=4 style=underline]IJsduik?[/heading]Waar we alleen even geen rekening mee hadden gehouden, was dat het deze week alleen maar harder en harder ging vriezen. Zondagochtend staan we om 11 uur bij het Henschotermeer. Ik ben eigenlijk nogal verbaasd dat echt het hele Hens is dichtgevroren. Ik had verwacht dat de hoek bij de kiosk nog wel open zou zijn, omdat een groter wateroppervlak is. Niet dus. Schaatsers zwieren van links naar rechts over het ijs. Een duik zit er niet in. Een wak hakken is levensgevaarlijk met alle schaatsers en kids op het ijs, dus… Onze ijsduik valt in het water! Of niet?
Baywatch-in-winter-2
[heading size=4 style=underline]Zingend ijs[/heading]De zon schijnt uitbundig en het is windstil. We staren een beetje beteuterd naar het ijs. Maar het nodigt ook uit… Hoppa, de kleren gaan uit, bikini’s hebben we al aan. De mensen die bij ons in de buurt staan kijken verbaasd om. What the…? Zo slim als we zijn lopen we met schoenen en handdoek het ijs op om… even te zonnebaden! Dat levert een hilarisch tafereel op en heel veel gegil als het ijs onder ons gevaarlijk begint te kraken en PATS er een scheur zo dwars onder ons door verschijnt! Ok, was het niet de bedoeling dat we een ijsduik zouden maken? En dan miepen omdat het ijs kraakt, terwijl het daar nog geen 30 centimeter diep is! Maar eerlijk is eerlijk: met het zonnetje was het eigenlijk helemaal niet koud en best een bijzondere ervaring om met een handdoekje op het zingende ijs te liggen. Wat een wonderbaarlijk geluid maakt het ijs met zoveel schaatsers er op! Mocht het ijs nog even blijven liggen, dan raad ik je aan om ook eens plat op het ijs te gaan liggen. In zwemkleding geeft dat nog een extra dimensie ook!
Baywatch-in-winter

[heading size=4 style=underline]Jouw #bucketstuff challenge[/heading]Januari is de maand van dingen doen die je nog nooit eerder gedaan hebt. Wil jij meedoen met de challenge? Dan hoef je deze maand (how obvious) alleen maar iets te doen wat je dus nog nooit gedaan hebt! Simpeler kan bijna niet! Meldt je even aan bij dit facebookevent en deel jouw avonturen met ons. Dit event is het centrale punt voor alle vragen, updates, lol, aanmoedigingen en delen van ervaringen. Op een rijtje:
1. Meldt je aan als deelnemer van het event.
2. Doe in januari iets wat je nog nooit hebt gedaan én leg dit vast (foto, video). Inspiratie nodig? Check het event!
3. Post jouw #bucketstuff challenge uiterlijk 31 januari 2017 12.00 uur op Instagram met de hashtags #bucketstuff en #runandrearun of op facebook in het event.
4. Vergeet vooral je mede-challengers te stimuleren!

Als leuke afsluiter van de maand verloot ik een gave prijs onder de deelnemers. Wat dat is? Dat blijft nog even geheim! Als je in aanmerking wilt komen, zorg dan dat jouw #bucketstuff challenge op 31 januari vóór 12.00 uur op Instagram of in het facebook event staat!

Foto’s: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!