Inspiratie

Breaking2 – 6 mei – 05.45 uur… be there…

Nog even en dan is het langverwachte moment daar. Op 6 mei moeten ze het gaan doen. De barriere van 2 uur op de marathon doorbreken. Plaats van handeling: het Autodromo Nazionale Monza in Italië.

[heading size=4 style=underline]Het plan[/heading]Maar, gaat het ze lukken? Om die grens te doorbreken moet de beste marathontijd, die ooit gelopen is (2.02:57 – Dennis Kimetto, 2014, Berlijn) met zo’n 3% verbeterd worden. Dat is ruim 4 seconden per kilometer sneller. En das best veel… (understatement van de dag). Nike laat dan ook niets aan het toeval over en is al  maanden bezig met de voorbereidingen.

[heading size=4 style=underline]Voorbereidingen[/heading]Drie atleten zijn geselecteerd (Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa and Zersenay Tadese), er is een team van ingenieurs, ontwerpers, biomechanisten, voedingsdeskundigen, fysiologen en materiaalontwikkelaars samengesteld. Zij deden onderzoek naar de beste omstandigheden, gear, voeding, locatie, etc. De selectie van deze atleten was gebaseerd op hun van nature grote uithoudingsvermogen en snelheid op de lange afstand. Het Breaking2-team heeft de omstandigheden voor hen geoptimaliseerd en niet rigoreurs veranderd en gelooft dat dit ideaal is om de strijd aan te gaan. Weten hoe ze getraind hebben, hoe ze hun rust pakten en hoe hun eigen gewoontes zijn gecombineerd met wetenschap lees je hier.
De lopers worden gehaast door een team van twintig hazen, die elkaar afwisselen om het gewenste tempo te kunnen vasthouden. Onder de hazen ook Abdi Nageeye.

[heading size=4 style=underline]Let’s go![/heading]Zit jij er klaar voor? Want jij kunt Breaking2 live volgen!
Wanneer: zaterdag 6 mei
Hoe laat: 05.45 uur

Waar dan?
1. Meld je hier aan. Je ontvangt dan een melding als ze van start gaan. Sal Masekela is de host en het commentaar wordt gedaan door Paula Radcliffe, Craig Masback en Kevin Hart.
2. Via twitter nikebreaking2.twitter.com. Je hebt geen account nodig, maar ontvangt zo wel de live tweets over Breaking2, volg #Breaking2Alerts voor updates.
3. Volg @nike Facebook. je moet ingelogd zijn op facebook om de livestream te kunnen volgen. De stream blijft een week op de facebookpagina staan, mocht je hem zaterdagochtend missen.
4. Achter de schermen volgen? Volg @nike Instagram, #Breaking2

Tip: hou twitter in de gaten voor een custom Nike Vaporfly Elite shoe emoji…

Meer informatie lezen over Breaking2? Dat kan hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!