Inspiratie

Breaking2 naar Italië!

De locatie waar HET moet gebeuren is bekend! De plaats waar het wereldrecord op de marathon verbeterd moet worden naar een tijd onder de 2 uur is niet eens zo gek hier vandaan. Het Autodromo Nazionale Monza in Italië!

[heading size=4 style=underline]Snelle steden[/heading]Er zijn genoeg plekken op de wereld waar snelle marathons gelopen worden, zoals Berlijn, Boston, Londen en New York. Hoeveel marathonlopers kiezen één van deze grote marathons uit voor het najagen van hun pr? Vooral Londen en Berlijn staan bekend om het snelle parcours en het huidige wereldrecord werd in 2014 gelopen in Berlijn door Dennis Kimetto in een tijd van 2.02.57.

[heading size=4 style=underline]Ultieme doel[/heading]Voor de meeste marathonlopers is het finishen van de marathon het belangrijkste. Een kleiner deel gaat voor een goede tijd. Maar de drie toppers Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa and Zersenay Tadese, die bezig zijn met het project Breaking2 is het doel veel hoger: de 2 uurs grens op de marathon doorbreken.

[heading size=4 style=underline]De zoektocht[/heading]Een compleet team bestaande uit ingenieurs, ontwerpers, biomechanisten, voedingsdeskundigen, fysiologen en materiaalontwikkelaars onderzocht de beste omstandigheden om tot een wereldtijd onder de 2 uur op de marathon te komen. Daarvoor is alleen de juiste gear en voeding niet genoeg. Ook de omstandigheden waaronder de marathon gelopen moet worden dienen perfect te zijn. Ze gingen op zoek naar de beste locatie. Eigenlijk had ik zelf gedacht dat ze één of andere indoor locatie zouden kiezen, waar ze luchtvochtigheid, temperatuur, etc prima zouden kunnen controleren en beheersen. Maar ik zat er dik naast.

[heading size=4 style=underline]Droomlocatie[/heading]De traditionele marathonsteden liet het team links liggen. De focus werd gelegd op snelheid en zo kwam een auto racing track in beeld. Met het oog op hoogte, temperatuur, klimaat, luchtdruk, luchtvochtigheid, etc. werden de pijlen gericht op een circuit van 2,4 km: Autodromo Nazionale Monza in Italië.

De vraag ‘waar’ is dus beantwoord. Nu nog de volgende: wanneer? In ieder geval in de lente… Zie de testrun uitgevoerd op de halve marathon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!