Inspiratie

Dagje inspiratie

Ik hou er zo van he. De hele dag met een grijns op mijn kop rondlopen. Liefst tussen allemaal gelijk gestemden, sportfanaten, hart op de juiste plek, levensgenieters. Zaterdag was zo’n dag, want ik was op de Dag van de Atletiek op Papendal.

[heading size=4 style=underline]Dag van de Atletiek[/heading]Terwijl bijna heel obstaclerunnend Nederland zich in de modder van Strong Viking bevond, zat ik lekker warm binnen. De Dag van de Atletiek wordt jaarlijks georganiseerd door de Atletiekunie en is speciaal voor trainers en juryleden. Dit was de eerste keer dat ik hierbij aanwezig kon zijn en van mij had deze dag wel een week mogen duren! Wat een boost aan inspiratie heb ik mee gekregen zeg!

[heading size=4 style=underline]Inspiratie ten top[/heading]De opening van de dag begon al goed. Met een blik op het WK Indoor, Adam en het EK van de zomer in Amsterdam en de jeugdvisie van de Atletiekunie werd de dag gestart.
1468718_10209109313757127_7424656915682903627_nIk had me ingeschreven voor een aantal workshops. Te beginnen met een workshop mobiliteit. Na een redelijk chaotische theoretische presentatie mochten we zelf aan de slag. Wat merkte ik dat ik door Crossfit al een enorme slag voor loop op de gemiddelde looptrainer! Niet alleen lag ik net iets minder ongemakkelijk in een paar vreemde houdingen, maar vooral waren alle oefeningen mij bekend. Lichtelijk teleurgesteld. Ik had gedacht het ei van Columbus te ontdekken in mobiliteit in de atletiek, maar schijnbaar loop ik zelf voor op deze ontwikkeling. Na een pauze was de volgende workshop aan de orde: zelfreflectie voor trainers aan de hand van de 4 inzichten van trainerschap. Enorm leuk om eens met andere trainers uit verschillende atletiek disciplines van gedachte te wisselen. Alleen al in de discussie werden al veel karaktereigenschappen duidelijk. Deze workshop duurde wat mij betreft eigenlijk te kort. Interessant om hier dus meer mee te doen.
10329231_10209109312437094_361753151679438288_n
[heading size=4 style=underline]Op het lijf geschreven[/heading]De middagpauze brachten we op de Expo door, waar diverse bedrijven hun producten presenteerden. Ook Herzog Medical was aanwezig, maar bovenal was het gezellig bijkletsen met bekenden. Na de lunch volgde de keuzemeerkamp. Een hele rits aan korte workshops, waar je er twee van kon bijwonen. De workshops die ik koos waren vooral gericht op mezelf: presteren onder druk en mentale wedstrijdvoorbereiding. Vooral de eerste was mijn eye-opener van de dag. Het trainen van het mentale aspect in de wedstrijdsport. Helemaal op mij gericht en in de praktijk gebracht door vier talenten van het Regionaal Talententeam Noord. Er is werk aan de winkel, maar o wat heb ik daar zin in! Met een berg aan nuttige tools en een hoofd vol ideeën wandelde ik volledig in gedachten verzonken naar de laatste workshop van de dag. Ondertussen barstte ik zo ongeveer van de energie en inspiratie. De workshop effectief vragen stellen was te leuk. Met allerlei leuke praktijkvoorbeelden, een paar diepgaande oefeningen en de groep die me vervolgens zo gek krijgt om de hele dierentuin aan mobiliteitsoefeningen na de workshop voor te doen. Nog een tijdlang nakletsen zorgde ervoor dat ik gierend van het lachen naar de Expo terug ging. Daar aangekomen was iedereen al lang aan het opruimen en was er nog een handjevol mensen aanwezig. Zegt genoeg over de gezelligheid en leerzame workshops dacht ik zo!

[heading size=4 style=underline]The end[/heading]Het enige jammere van de dag… het is veel te kort. Er worden zoveel interessante en leuke workshops aangeboden, dat ik er liever veel meer had gevolgd. Ik heb vooral lezingen en presentaties bijgewoond, terwijl er een grote hoeveelheid aan praktische workshops werd gegeven, waar ik ook graag bij aanwezig had willen zijn. Die enorme keuze leidde er wel toe dat in alle workshops meer dan genoeg plek was voor de geïnteresseerden.
Met een enorme Adam op de achterbank en een grote smile op mijn gezicht reed ik naar huis. Wat een dag. Was iedere dag maar zo.
10660093_10209121407339459_4775471513233159600_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!