Inspiratie

Hou de beat er in met Sky Radio

Hardlopen met muziek. De één zweert erbij, de ander moet er niets van hebben. Nu behoor ik tot die laatste categorie, maar ik vind het dan wel weer leuk om al die ontwikkelingen te volgen! Want ik hou echt wel van muziek. Alleen niet tijdens het lopen.

[heading size=4 style=underline]Lancering Sky Radio Running Hits[/heading]Afgelopen vrijdag was ik dan ook aanwezig bij de lancering van de Sky Radio Running Hits playlists tijdens het Healthy Fest. Een sportief festival dat bol stond van de activiteiten en waarbij de aftrap gelijk plaats vond met de start van Healthy Fest 5 km funrun. Marlayne Sahupala beet het spits af door ons warm te maken voor deze playlists. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat sporten met muziek en ook aanpassing van de muziek aan het looptempo zorgt voor een prestatieverbetering.
IMG_20160603_150050Daarom ontwikkelde Sky Radio vier verschillende playlists:

1. Sky Radio Running Hits Starter is een muziekmix voor een gemakkelijk en toegankelijk tempo.
2. Sky Radio Running Hits Gevorderd is een playlist voor ervaren renners die de training langer willen volhouden.
3. Sky Radio Running Hits Expert is voor ervaren hardlopers die op hoog tempo muziek de finish willen bereiken.
4. Sky Radio Running Hits Stretch & Relax zorgt voor het belangrijke cooling down moment.

De playlists zijn gemixt door DJ Sandstorm en worden iedere maand ververst. Ze worden door Sky Radio aangeboden als stream via skyradio.nl, via de Sky Radio App en als podcast. Of ik nu met muziek zal lopen? Nee, maar de playlists zijn ook gewoon lekker om gewoon te luisteren.

[heading size=4 style=underline]Healthy Fest 5 km[/heading]Alle 5 kilometer deelnemers verzamelden zich op het veldje en laat ik daar ineens Anneke en Kim tegen het lijf lopen! Tijd voor Lieke van Lexmond om het officiële startschot voor de release te lossen.
IMG_20160603_151024_0Niet voor de 5 kilometer funrun, want er moest eerst nog even gewarming upt worden. Ik deed (helaas) niet mee. Het was niet de bedoeling dat ik mee zou lopen na de lancering namelijk. Jammer. Dus keek ik met lede ogen hoe de groep zich na de warming up in beweging zette en in de drukkende warmte aan hun run begon en de fysio’s hun behandeltafels aan het opzetten waren voor eventuele pijnlijke spiertjes na afloop.
IMG_20160603_151727Jammer genoeg kon ik ook het festivalterrein zelf niet op. Dan maar terug naar basecamp (lees: tuin) en neerploffen in de zon. Met een muziekje (lees: Sky Radio Running Hits).

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!