Inspiratie

Let the Games begin!

Finally!! De Olympische Spelen staan op het punt van beginnen! Hoelang staat dit topsportevent al bij jou in de agenda als must see? Enne, voor welke wedstrijden ga jij een nachtje doorhalen?

[heading size=4 style=underline]Olympics ahead![/heading]Rio de Janeiro maakt zich op voor hét grootste sportevent van de wereld. De Olympische Spelen. Het vuur is onderweg en zal van 5 tot en met 21 augustus schijnen boven de hoofden van ruim 10.000 topatleten uit de wereld, om vervolgens ook toe te zien op de Paralympische Spelen van 7 tot en met 18 september. Enig nadeel van de Spelen aan de andere kant van de wereld zijn de tijden waarop de atleten in actie komen: veel wedstrijden zijn midden in de nacht! Maar voor een aantal van die wedstrijden, die live worden uitgezonden, wil ik best wel een nachtje opblijven. Overigens is een aantal voetbal kwalificatiewedstrijden al gestart voor de officiele openingsceremonie.

[heading size=4 style=underline]Don’t miss![/heading]Wil jij de Olympics op de voet volgen? Dan kun je op veel sites terecht. Een kort overzicht:
Livestream NOS: mis niets via de livestream, check het programma, TeamNL en volg het laatste nieuws van ‘onze sporters. Ook in app vorm voor iOS .
NOC*NSF: interessante (achtergrond)informatie over kwalificatienormen, historie, uiteraard het programma, TeamNL, ondersteuningsprojecten in Rio, etc. Erg veel informatie! Door je aan te melden voor TeamNL kun je een reminder instellen, zodat je je favoriete onderdelen niet hoeft te missen. Deze functie vraagt wel wat scrollwerk… had makkelijker gekund… De veelbelovende app van NOC*NSF, helaas met slechte recensies. Als het naar behoren zou werken heb je een volledig programma-overzicht en kun je een reminder instellen, zodat je jouw favoriete onderdelen niet hoeft te missen. Op dit moment is de website overzichtelijker en makkelijker in gebruik.
Korte en bondige overzichten van het programma zijn te vinden op Olympischespelen.org. Niet echt een aantrekkelijke site, vol met reclame banners, maar wel handig als je snel je info wilt zoeken per dag, per sport, of per sportonderdeel.
De officiële site van Rio mag uiteraard niet ontbreken. Vooral veel informatie voor wie zelf in Rio gaat kijken, nog kaarten wilt scoren en party tips in Rio. Draai je het liefst het programma uit om je muur er mee te behangen? Check dan zeker even deze link met alle mogelijke spectator guides. Uiteraard ook een handige app voor alle voorrondes, finales en medaillespiegel, in te stellen naar favoriete landen, atleten en teams.
Een overzichtelijke site met álles, maar dan ook ALLES wat je wilt weten van alle atleten, alle sporten, uit de voorgaande Olympische Spelen. En mocht je nog op zoek zijn naar dat gave shirt van een eerdere Olympics editie? Check dan zeker even de shop!

Foto: Rio2016

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!