Inspiratie

Liv ontdooit een bekoelde liefde

Het is al weer bijna twee jaar geleden. Mijn barre fietstocht door Berlijn. Met 7 graden en stromende regen had ik al voor de start zwembaden in mijn fietsschoentjes en bij iedere kilometer werd ik stiller en ging het tempo verder naar beneden. Deze shittocht van 120 kilometer heeft mijn liefde voor het fietsen bekoeld. Tot afgelopen zaterdag.

[heading size=4 style=underline]Liv beyond[/heading]Samen met een aantal andere blogsters was ik namelijk uitgenodigd om bij een Liv Ride aanwezig te zijn. Iedere keer vind ik het weer te grappig om bekenden te zien. Zo waren Gaby, Stacey, Tessa (heeee jij ook hier!) en Jessica er ook.
In de huiselijke sfeer van de Meetinglodge in Kockengen werden we ontvangen, waar we van Anne een presentatie over Liv kregen. Liv is gestart onder de vleugels van Giant en specifiek gericht op de vrouwlijke fietser. Niet alleen dat: het hele team, van designer tot vertegenwoordiger, bestaat uit vrouwen. En daarom is er ook een uitgebreide lijn van fietsen voor lifestyle, trekking en (pro-)racefietsen. Die worden overigens onder meer getest door boegbeeld Marianne Vos om ze zo te finetunen naar de vrouwelijke biomechanica en wensen.

KOCKENGEN

De Vietnamese Bonnie Tu, staat aan de wieg van Liv, omdat tot op dat moment vrouwen het moesten doen met een kleiner herenframe. Binnen no-time is Liv uitgegroeid tot een wereldwijd fietsmerk voor vrouwen. Niet alleen dat, het is een wereldwijde community geworden. Fietsen toegankelijk en aantrekkelijk maken voor vrouwen, ongeacht leeftijd, fitheid, niveau. Dat is het doel van Liv. En Beyond. Liv is bedoeld voor alle vrouwen die, op wat voor manier dan ook, voorbij hun eigen grenzen gaan en nieuwe mogelijkheden en kansen binnen zichzelf opzoeken. Het maakt hierbij niet uit wat voor een type fietser je bent, zowel beginners als professional. Liv is er voor iedere vrouw.

We believe that women can discover the possibilities within themselves through cycling. Our brand slogan is Liv Beyond, and this slogan empowers women to push their own limits through cycling. Join us as we #livbeyond!

[heading size=4 style=underline]Op de pedalen[/heading]Na een inspirerende presentatie was het tijd om zelf de fietsen te testen. Hiervoor stonden buiten de mooie Avail racefietsen klaar, die even op maat werden ingesteld. Helmpje erbij, fotootjes maken, een korte uitleg en we waren klaar om te vertrekken.
12928418_1055875611140471_344603364368277121_nEen ronde van zo’n 30 kilometer stond op ons te wachten. Kockengen ligt midden in het groene hart. Zo reden we eerst richting Breukelen. Lekker keuvelend naast elkaar was het een gezellige bende. Vervolgens langs de Vecht waar we een beetje tegenwind hadden.

KOCKENGEN

We raakten even een beetje de weg kwijt in Utrecht en reden toen door naar kasteel Haarzuilens. Hier deden we een korte sprintoefening. Heerlijk! Alleen reden we met sportschoenen en niet met klikpedalen, dus was het wel een beetje oppassen niet van de pedalen te schieten. Na dit sprintje reden we verder en kwamen eigenlijk al weer veel te snel terug in Kockengen. Allemaal met een grote grijns op ons gezicht, want man wat was dit fijn! Waarom staat mijn fietsje eigenlijk al zo lang in de garage? Hoog tijd om hem weer klaar te maken voor het komende seizoen.

KOCKENGEN

[heading size=4 style=underline]Raceplan[/heading]Ondertussen stond er een lekkere lunch voor ons klaar en werd er nog lang nagekletst en informatie ingewonnen over de fietsen bij Anna. Naast racefietsen heeft Liv ook mountainbikes. Mijn mountainbike is namelijk zo ongeveer verteerd na 20 jaar en hoognodig aan vervanging toe… Zal ik…?

KOCKENGEN

Foto’s: PR Re:Public

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!